Baleset

2021.02.12. 14:21

Tűz ütött ki egy indiai tűzijátékgyárban, sok az áldozat

Legalább 11 munkás meghalt pénteken egy dél-indiai tűzijátékgyárban kitört tűzben, további 37 megsérült – közölte a rendőrség.

A baleset a dél-indiai Tamil Nádu állam Virudhunagar kerületében található településen történt. A halálos áldozatok száma emelkedhet, mivel több sérült válságos állapotban van.

Egy rendőr elmondása szerint több robbanás is történt, néhány épület teljesen megsemmisült. A tűzoltóknak később sikerült eloltaniuk a lángokat – tette hozzá.

A rendőrség közlése szerint a gyár rendelkezett a szükséges működési engedélyekkel, mindazonáltal vizsgálják a baleset okát és azt, hogy engedélyezett robbanószerekkel dolgoztak-e.

Narendra Modi miniszterelnök részvétét fejezte ki, az állami hatóságok pedig bejelentették, hogy kárpótlást fizetnek az áldozatok hozzátartozóinak.

Az indiai tűzijátékgyárak gyakran nem tartják be a biztonsági előírásokat, ezért balesetek időről időre előfordulnak. Egy hasonló balesetben 23 ember halt meg Indiában 2019 szeptemberében.n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában