Kiszámíthatóság

2018.04.24. 08:55

Új gazdaságpolitikai irányokat, de változatlan célokat ígér Varga Mihály

A gazdasági tárca vezetőjének meglátása szerint azzal, hogy Orbán Viktor felkérte a munka folytatására, a miniszterelnök azt várja el, hogy továbbra is maradjon a gazdasági növekedés, a több munkahely és a stabil pénzügyi háttér.

Varga Mihály az Echo Tv-nek adott hétfői interjújában kifejtette: változás várható a gazdaságpolitikában, hiszen ha mindent ugyanúgy csinálnának tovább, akkor a magyar gazdaság növekedése sem tudna négy százalék közelében maradni.

Arra készülök, hogy olyan új, innovatív kezdeményezéseket hozzunk be, amelyek segítenek abban, hogy a még meglévő munkanélküliség csökkenjen, több munkahely legyen. Lehetőség szerint a technológiai újításoknak, amelyek elérik az országot, mi is a nyertesei legyünk, és ne maradjunk le a fejlesztésekben

- hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Arra a felvetésre, hogy a tervek szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást csoportosítana át az Európai Unió a közép- és kelet-európai tagországoktól a pénzügyi válság által súlyosan meggyötört déli tagállamokba, köztük Spanyolországba és Görögországba a következő költségvetési időszakban, Varga Mihály kifejtette: elég erősen kilóg a lóláb, nyilván itt arról van szó, hogy azokat az országokat, amelyeknek a migráció kérdésében eltér a véleménye Brüsszelétől, megpróbálják pénzügyi eszközökkel büntetni. A tárcavezető szerint a magyar kormány ugyanakkor most kapott kétharmados felhatalmazást arra, hogy a bevándorlás kérdésében ne térjen el az álláspontjától.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában