rakéta

2019.08.03. 08:01

Új, sorozatvető fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új típusú, nagy kaliberű, sorozatvető rakétarendszert teszteltek Észak-Koreában pénteken Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felügyelete alatt – közölte szombaton a KCNA állami hírügynökség.

A kísérlettel a rakéták repülési, irányítási és célba jutási tulajdonságait tették próbára. Kim „nagyon elégedett” volt – írta a hírügynökség.

Ezek a rakéták fokozhatják az ország csapásmérő képességeit dél-koreai célpontokra, és az ottani amerikai támaszpontokra.

A dél-koreai vezérkar tájékoztatása szerint két, rövid hatótávolságú, ballisztikus rakétát teszteltek. Az ország keleti partvidékéről indították őket a Japán-tenger fölé. Mintegy 220 kilométert repültek, és 25 kilométeres magasságot értek el.

Szakértők szerint Phenjan az újabb és újabb kísérletekkel nyomást akar gyakorolni az Egyesült Államokra az elakadt atomfegyver mentesítési tárgyalások ügyében, illetve azt szeretné elérni, hogy mondják le a tervezett amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában