Ország-világ

2021.01.07. 09:53

Új szakaszba lép az oltási program

Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is.

Ma az idősotthonokban is megkezdődik az oltás. A mobil oltócsoportok először a négy legnagyobb létszámú intézménybe: a Pesti úti Idősotthonba, az újpalotai Olajág Otthonba, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonba mennek – írta csütörtök reggel Facebook-oldalán Dömötör Csaba államtitkár.

A mobil oltócsapatok az intézményen belül fogják elvégezni a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint. A négy intézmény dolgozóinak és lakóinak többsége él a védőoltás lehetőségével az előzetes igényfelmérés szerint.

A négy intézményben összesen 447 fő dolgozó és 779 gondozott, összesen 1226 személy jelentkezett az oltásra. Az idősotthonok oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre – írta közleményében a Koronavírus Sajtóközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában