Megették a csalit

2019.02.05. 12:31

Újabb áldozat adja ki a zalai kamujézus titkát

A zalai férfi kezdetben szimpatikus dolgokról: reinkarnációról, szeretetről, önzetlenségről beszélt híveinek.

T. Mik­lós, a zalai ku­ruzsló több­száz fős szex­szek­tát mű­köd­te­tett, spi­ri­tu­á­lis gyó­gyí­tó­nak ha­zudta magát, ami­vel mil­li­ó­kat ke­re­sett és lu­xus­éle­tet élt. Most a Ripost megtalálta és szóra bírta egy újabb ál­do­zatát: a fi­a­tal nő rész­le­te­sen el­me­séli, ho­gyan vonta a bűv­kö­rébe őt és csa­lád­ját „Jézus ma­gyar re­in­kar­ná­ci­ója”.

- Sokakban felmerül a kérdés, mi van az élet után, s mi, miért történik velünk... A családomat is érdekelték e kérdések, s ismerősöktől hallottunk Miklósról, a gyógyítóról – mesélte el a Ripostnak Tamara, akinek nevét a a lap a kérésére megváltoztatta.

Sokan a gyógyulást keresték

A Ripostnak megszólaló áldozat szerint 20 éve kezdődött az ismeretség, egy somogyi faluban találkoztak először. Ő akkor még nagyon fiatal volt. Számára szimpatikus dolgokról beszélt vele a zalai férfi: reinkarnációról, szeretetről, önzetlenségről. Voltak, akik azért keresték fel, mert betegségben szenvedtek, s gyógyulást vártak, valakiket csak a spirituális kérdések érdekelték. Egy-egy alkalomkor 40-en, 60-an is voltak. Minden héten találkoztak, s több megyéből is jöttek emberek.

Energiát küldött, majd jött a másik csoport

Az esték kiscsoportos gyógyításokkal kezdődtek: külön szobában, csukott ajtónál, egyszerre csak 8-10 fő. Minden szeánsz 20 perces volt, energiát küldött, majd jött egy másik csoport. Így ment órákig, amíg mindenki sorra került. Utána spirituális témákról beszélt 1-2 óráig. Ezeknek az alkalmaknak díjuk volt, több ezer forint, aztán az utóbbi években a 8000 forintot is elérte.

Jótékony rendezvények: ez volt a csali

A megszólaló áldozat szerint a zalai férfi aztán időről időre kérte: adjunk erre-arra pénzt, segítsünk ennek vagy annak. Egy-két látványos alkalmat csinált is, ahova valóban eljuttatta az összegeket, ezzel a hívek „megették a csalit”. Aztán ezekre később már nem jutott idő, így csak hírből hallották, hogy állítólag elvitték az adományokat. Ma már tudják, hogy ezekből halmozta fel a vagyonát.

Pénz nélkül könnyű volt kikerülni a bizalmi körből

Az áldozat elmondása szerint ő egy bennfentesebb család tagja voltam, olyanok voltak hát, akik sok pénzt adtak neki dolgokra: közös nyaralásokra, autóra, és a nagyobb összegek mellett kisebb lakberendezési tárgyakat fizettek, adtak neki.

De miután a családjának fogytán volt a pénze, hirtelen kikerültünk a bizalmi körből – vallja meg a Ripostnak megszólaló áldozat.

Mint korábban megírtuk, egész birodalmat épített fel az a Zala megyei, teskándi férfi, aki azt állítja, hogy ő „Jézus” reinkarnációja. Kialakított egy szektát, aminek a tagjait gyógyítás helyett agykontrollal és lelki zsarolással vette körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában