Szíria

2019.01.24. 15:51

Újabb pokolgép robbant Damaszkuszban, az orosz nagykövetség közelében

A szír fővárosban több mint egy éve elteltével ez volt az első ilyen támadás.

Autóba rejtett pokolgép robbant Szíria fővárosában, Damaszkuszban csütörtökön – közölte a szíriai állami média. Az elmúlt néhány napban ez a harmadik ilyen támadás, amelyet a kormányerők által ellenőrzött területen hajtanak végre.

A Szana szíriai állami hírügynökség szerint a robbanás Damaszkusz al-Adavi városnegyedében történt. A merényletben nem sérült meg senki, a helyszínen károk keletkeztek.

Az AFP arról ír, hogy a robbantás az orosz nagykövetség közelében történt.

A szíriai állami hírügynökség terrorista robbantásnak nevezte az akciót, további részleteket egyelőre nem közöltek.

Kedden a tengerparti Latakia városában autóba rejtett pokolgép lépett működésbe, egy ember meghalt és tizennégyen megsebesültek az állami média híradása szerint. Vasárnap, január 20-án Damaszkuszban, a katonai titkosszolgálat egy épületének közelében történt robbantás. A szír fővárosban több mint egy éve elteltével ez volt az első ilyen támadás.

Damaszkuszban ritkák a terrorcselekmények azóta, hogy a kormányerők tavaly visszafoglalták a lázadók utolsó környékbeli fellegvárát, és kiűzték az Iszlám Állam dzsihadistáit a fővárosból.

A 2011 óta zajló szíriai konfliktusban több mint 360 ezren vesztették életüket és milliók váltak földönfutóvá.

Az elmúlt időszakban Bassár el-Aszad szíriai elnöknek sikerült visszaszereznie az ország kétharmadát szövetségesei, Oroszország, Irán és a libanoni Hezbollah segítségével.

A kormány 2018 májusában egy egy hónapos offenzívát követően bejelentette, hogy – 2012 óta először – teljes egészében ellenőrzése alá vonta Damaszkuszt és környékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában