radikális lépés

2020.06.06. 17:49

Ujhelyi István több ezer milliárd forinttal kevesebbet juttatna Magyarországnak

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Facebookon reagált az MSZP-s politikus sajtótájékoztatójára.

Ujhelyi István (MSZP) javaslatai minden korábbi, a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat durván megnyirbáló ellenzéki kezdeményezésnél radikálisabban csökkentenék a magyaroknak járó uniós támogatásokat – közölte a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szombaton.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált a szocialista politikus szombati sajtótájékoztatójára, amelyet úgy értékelt: Ujhelyi István több ezer milliárd forinttal kisebb összeget javasol Magyarországnak, mint ami az Európai Bizottság nemrégiben ismertetett javaslatában szerepel. A bizottság javaslata egyébként ebben a formájában elfogadhatatlan Magyarországnak – tette hozzá.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3287854941247618&id=100000694338124

Hangsúlyozta: a szocialista EP-képviselő a magyar kis- és középvállalkozásokat sújtó radikális adóemelést kezdeményez, a magyar embereknek járó uniós támogatások felhasználásának céljait illetően pedig a hazai döntések helyett brüsszeli direktívákat javasol.

A „közvetlen brüsszeli források humbugjának” támogatásával pedig az uniós fejlesztési források jelentős hányadának, 97-98 százalékának elvesztését kockáztatja. Olyan dolgokat emleget uniós pénzből megvalósítandó célokként, amikre nem lehet uniós pénzt fordítani – jelentette ki Deutsch Tamás. Úgy fogalmazott: a bevándorláspárti erők számára Ujhelyi István javaslata korlátlan lehetőséget teremtene, hogy nyomást gyakorolhassanak Magyarországra a fejlesztési pénzek politikai indokok alapján történő megvonásával.

A Fidesz Ujhelyi István javaslatait „minden jóérzésű magyar ember érdekeinek védelmében” a lehető leghatározottabban elutasítja – közölte. Felszólította az MSZP-t, hogy tisztázza, „ezek a vállalhatatlan javaslatok” Ujhelyi István egyéni ötletei vagy a párt hivatalos álláspontjának kell tekinteni.

Deutsch Tamás hozzátette: abban bíznak, hogy a magyarországi ellenzék EP-képviselői nem a magyar emberek számára elfogadhatatlan, az uniós forrásokat csökkentő javaslatokkal fognak versenyezni egymással, hanem a Magyarországnak járó uniós források növelése érdekben fognak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában