Covid-19-járvány

2020.10.01. 08:11

Újra megnyitja határait a légi közlekedés számára Dél-Afrika

A Dél-Afrikai Köztársaság csütörtöktől fél évi szüneteltetés után ismét megnyitja határait a légi közlekedés számára, lehetővé téve a beutazást külföldről, de mintegy hatvan országot – melyet a koronavírus okozta Covid-19-járvány által súlyosan fertőzöttnek ítél – továbbra is tiltólistán tart.

Johannesburgban szerdán sajtóértekezleten számoltak be a korábbi korlátozást feloldó intézkedésről. Ennek értelmében megnyitják a három legnagyobb város Johannesburg, Fokváros (Cape Town) és Durban repülőtereit.

Továbbra sem utazhatnak be ugyanakkor azokból az országokból, amelyekben az újonnan jegyzett vírusfertőzöttek napi száma túlságosan magas. A tiltólistán marad az Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Irán, Izrael, Nagy-Britannia, Oroszország, valamint a legtöbb latin-amerikai ország.

Ezekből légi úton csak olyanok léphetnek be az országba, akik üzleti, diplomáciai vagy más egyéb, munkavégzésnek tekinthető célból kívánnak beutazni, de ők is csak akkor, ha a landolás után 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet mutatnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában