Ország-világ

2021.07.15. 16:36

Varga Judit: az az Európai Bizottság baja, hogy nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskolákba

Az igazságügyi miniszter szerint kibújt a szög a zsákból.

„Az Európai Bizottság eddig tagadta, hogy az lenne a problémája a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét a magyar óvodákban és iskolákban” – írta közösségi oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter kifejtette:

a Bizottság ma megküldött hivatalos felszólításában azonban egyértelművé teszi, hogy az a baja a köznevelési törvény módosításával, hogy nem engedjük be köznevelési intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit.

„A Bizottság szerint azon tilalom, melynek értelmében „a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások” az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását. Hangsúlyozom: a népszerűsítés (azaz propaganda) tilos és ez fáj a Bizottságnak.

Magyarul azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ- aktivistákat az iskolákba.

Ezek alapján, remélem, hogy a hazai és nemzetközi sajtó korrigálja a tegnap széles körben terjesztett álhíreit” – jelentette ki Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában