nagy a tét

2021.10.12. 09:02

Wilders: Magyarország példakép lehetne sok nyugati nemzet számára

A legnagyobb holland ellenzéki párt, a Szabadságpárt (PVV) vezetőjét, Geert Wilderst kérdezték hazája jövőjéről és a „progresszív eszmék” ellen kifejtett küzdelméről.

Dutch right wing PVV-leader Geert Wilders speaks in the Parliament Building in The Hague, The Netherlands, on October 9, 2014. Wilders has been put under investigation for incitement to discrimination and hatred, The Hague's prosecution said on 9 October, 2014, after he called for "fewer Moroccans" during a campaign rally in March.AFP PHOTO/ ANP BART MAAT netherlands out (Photo by BART MAAT / ANP / AFP)

Forrás: AFP / ANP

Fotó: Bart Maat

A holland politikus tizenhét éve rendőri védelem alatt kényszerül élni, mert szabadon kifejti az iszlámról alkotott nézeteit – idézi a Magyar Hírlap interjúját a Magyar Nemzet.

Geert Wilders a Magyar Hírlap kérdésére elmondta, hogyan jellemezné pártja, a PVV ideológiáját:

Egy erős nemzetállamot hirdető kulturális-konzervatív párt vagyunk. A kereszténységre, judaizmusra és a humanizmusra épülő kultúrában, szigorú bevándorlási politikában és a szigorúan betartott törvényességben hiszünk. Ugyanakkor támogatjuk a munkásosztályt, az időseket, és támogatjuk az adókedvezményt az alacsony és közepes jövedelmű embereknek.

A beszélgetésből kiderül, hogy a politikus szerint több millió holland állampolgár határozottan kifogásolja a nem nyugati – főként muszlim bevándorlók – beáramlását, mégpedig jó okkal, hiszen a holland muszlimok hetven százaléka fontosabbnak tartja saját vallási szabályait, a saría törvényt, mint a holland világi törvényeket. A tét nagy: az életmódunk, értékeink és toleranciánk.

Hollandiában egyre többen értik meg a párhuzamos társadalom veszélyeit, amelynek semmi köze sincs sem értékeinkhez, sem pedig a jogállamisághoz. Az emberek aggódnak, jobban, mint valaha.

– fogalmazott.

A politikus elmondta, hogy a hollandiai keresztény egyházak többsége sajnos politikailag korrekt, erősen támogatják a bevándorlást és a menedékjogot, és nemcsak hogy semmibe veszik az iszlám mint totalitárius és erőszakos ideológia veszélyeit, de még együttműködni is megpróbálnak vele.

A Szabadságpárt vezetője beszélt arról is, hogy a feleségével tizenhét éve huszonnégy órás rendőrségi védelem alatt élnek egy kormányzati biztonságos házban, mert meg­gyilkolására buzdító fatvák (iszlám jogítélet) vannak érvényben ellene olyan terrorszervezetektől, mint az Al-Kaida, az ISIS és a tálibok. Biztonságuk érdekében már katonai laktanyákban és börtönökben is laktak. Mindezt csupán azért, mert bírálta az iszlámot, a Koránt és Mohamed prófétát.

Elvesztettem személyes szabadságomat a szabadságért és az iszlám szabadságellenessége ellen folytatott harcomban. A szólásszabadság ostrom alatt áll a Nyugaton, mert túl sok a gyenge politikus, bíró, újságíró, valamint baloldali és liberális értelmiségi, akik a kulturális relativizmus veszélyes fogalmát hirdetik, és tagadják, hogy egy uralkodó nemzeti kultúra egy nemzetállamhoz tartozik, és azt hogy a szabadság és az iszlám összeegyeztethetetlenek, amint azt minden országban, ahol az iszlám erős vagy meghatározó jelenléte van, már bebizonyosodott. Írtam erről egy könyvet, amely néhány éve Magyarországon is megjelent Halállistán címmel.

A politikus mindezek ellenére optimista, még mindig hisz abban, hogy a hollandoknak mint nemzetnek van jövőjük – derül ki az interjúból.

De hozzátette azt is, hogy ehhez előbb-utóbb meg kell változtatnunk a dallamunkat és a politikánkat. Nemcsak a bevándorlásról és a demográfiáról van szó, hanem az Európai Unió ellen is, amely a nemzetállamok megsemmisítésére törekszik.

Szerencsére vannak olyan erős vezetők az unióban, mint Orbán Viktor, de általánosságban az EU baloldali-liberális vezetői a legnagyobb ellenségeink, amikor nemzetállamunk jövőjéről van szó.

– fűzte hozzá.

Geert Wilders szerint Magyarország egyfajta példakép lehetne sok nyugati nemzet számára ami nemzeti kultúrájuk és identitásuk iránt érzett büszkeségüket illeti, valamint arra irányuló hajlandóságukat, hogy ezt megvédjék. Annak a példája, hogyan lehet megállítani az iszlám bevándorlást, megállítani az európai bürokratákat, hogy ne avatkozzanak bele a hazai kérdésekbe, és megmutatják, hogyan kell megvédenünk népünket és kultúránkat. A nyugat-európai nemzetek sajnos nagyrészt begolyóztak és önpusztítóvá váltak – olvasható a cikkben.

A veszélyes woke-ideológia, a kulturális relativizmus, nyitott határok és a „wir schaffen das” politikája, valamint a multikulturalizmus tönkretesz bennünket.

Azt mondom, vissza kell szereznünk Hollandiát. Azt, hogy Magyarországhoz hasonlóan, iskoláinkban hagyjuk abba a liberális progresszív eszméken keresztül történő állami beavatkozást, főleg amikor a szexuális nevelésről van szó, mert ez a szülők kiváltsága. Hogy vissza kell szereznünk régi értékeinket, a saját népünket kell előtérbe helyeznünk, meg kell állítanunk Hollandia iszlamizálódását, és hogy a progresszivitás veszélyt jelent. A kulturális konzervativizmus nemcsak egy erény, hanem népünk és nemzetállamunk túlélésének egyetlen módja.

A teljes interjút a Magyar Hírlap oldalán olvashatják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában