Választás 2022

2022.04.03. 14:54

Gulyás: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát.

Gulyás Gergely szerint óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján.


Kiemelte: a kampányban azonban e fölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben úgy látja, hogy „ellentétesek az álláspontok”.A kormánypártok azt mondják, hogy Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni– hangsúlyozta a miniszter


„Az orosz–ukrán háborúban van álláspontunk, hogy ki a hibás, de az az egyértelmű véleményünk, hogy nekünk nem szabad belesodródni ebbe a háborúba, nekünk távol kell ettől magunkat tartani” – fogalmazott Gulyás Gergely.


Hozzátette: ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve.


Gulyás Gergely azt mondta: győzelemre számít az országgyűlési választáson.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a gyermekvédelmi népszavazásról szólva hosszú távon az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte azt, hogy a gyermekvédelem feltételei adottak lesznek-e.


Megjegyezte: azt látni Európában, hogy – például Németországban már 14 éves kor felett – szabadon meg akarják engedni egy kisfiúnak vagy kislánynak a döntést abban, hogy ellenkező neme legyen.


Erre „határozottan és még időben” nemet kell mondani, és most van itt a pillanat – hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely.

Borítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a budapesti Újbudai József Attila Gimnáziumban 2022. április 3-án (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!