Oszkó

2016.05.19. 12:59

Orbán-nap az oszkói szőlőhegyen - főzőversenyre is készülünk!

Oszkó – Szakmai programok is várják a családokat a XI. Orbán-napi Hegyi Vigadalom és Pannon Helyi Termék Vásáron. A színpadi produkciók mellett gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.

Simán Klára

Borudvar és kézműves foglalkozások, kirakodóvásár is várja az érdeklődőket az oszkói szőlőhegyen, a Hegypásztor pincéknél május 22-én, vasárnap 10 és 20 óra között. Az egész napos program egyik legkedveltebb része azonban a térségi bográcsos főzőverseny, amely a gasztronómia jegyében zajlik: a XI. Orbán-napi Hegyi Vigadalom és Pannon Helyi Termék Vásáron természetesen a kistérségi finomságok kerülnek előtérbe – szerintünk a bográcsba a többi között kistérségi húskészítmények kerülnek majd. A Birkás gyümölcspálinkák mellett az azonos alapanyagból készült, de bizony szokás szerint alkoholmentes lekvárok, szörpök, savanyúságok, a mézeskalács, a sajtok és számos tejtermék is kikerül a vásári forgatagba. A kíváncsiakat bőrözés, íjászat, lovaglás, állatsimogató, Dutra bemutató és a Hermann Ottó Vándorösvény várja. Tehetséges a gyermekem? - ezzel a címmel a szakmai fórumok közt Kardos Bernadett pszichológus előadása is helyet kapott, csakúgy, mint például a tájétel-kínálás.

Ami a főzőversenyt illeti: értékes díjakkal jutalmazzák a legjobbakat. A csapatok bográcsban. Kondérban, flekken készült kedvenc ételeiket mérhetik össze. Ezen megméretteti magát a PLT csapata is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!