Otthon

2009.12.29. 03:28

Forró kávé, meg ami illik hozzá

Minden embernek más az elképzelése az ideális kávéról, némelyek a finom, édeskésen csábító ízre esküsznek, másokat pedig inkább az erős, keserű ízű kávé szólít meg.

Tersztyánszky Krisztina

Van, aki a török kávét kedveli, megint más a presszókávéra esküszik. Mindamellett néhány alapszabályt mid-egyik készítési módnál be kell tartani. A kávénak minden esetben frissnek kell lennie, legjobb szemes kávét vásárolni, majd közvetlenül a készítés előtt megőrölni a szükséges mennyiséget. Az őrölt kávét jól zárható és erre a célra kijelölt tartóban szükséges tárolni. A török készítési módhoz finomra őrölt kávét kell használnunk, a presszókávéhoz megfelel a kevésbé finomra őrölt, darabosabb ká-vé is. Az elkészített kávét a lehető leggyorsabban fogyasszuk el.

A feketekávét egy tejszínnel megtöltött edénnyel és egy pohár vízzel együtt illik felszolgálni. A kapucsínó elnevezése olasz eredetű, és arra utal, hogy habja a kapucinus szerzetesek csuklyájának alakjára hasonlít. Erős, sötét színű kávét takar habosított tejjel és fahéjjal, néha pedig kakaóval, csokoládéval megszórt habbal a tetején. A csészébe egyforma arányban tesszük a felmelegített tejet és a habbá felvert tejet. A caffé latte esetében egy rész kávéhoz két-három rész meleg tejet adnak hozzá. A macchiato elkészítéséhez tej helyett tejhabot használnak. Más kávéféleségeket, például a bécsi kávét tejszínhabbal díszítenek. De nem számít ritkaságnak az alkohol hozzáadása sem, az arab kávéhoz a tejszínhabon kívül tojáslikőrt adnak, az ír kávé pedig elképzelhetetlen whisky nélkül.

Van, aki a török kávét kedveli, megint más a presszókávéra esküszik. Mindamellett néhány alapszabályt mid-egyik készítési módnál be kell tartani. A kávénak minden esetben frissnek kell lennie, legjobb szemes kávét vásárolni, majd közvetlenül a készítés előtt megőrölni a szükséges mennyiséget. Az őrölt kávét jól zárható és erre a célra kijelölt tartóban szükséges tárolni. A török készítési módhoz finomra őrölt kávét kell használnunk, a presszókávéhoz megfelel a kevésbé finomra őrölt, darabosabb ká-vé is. Az elkészített kávét a lehető leggyorsabban fogyasszuk el.

A feketekávét egy tejszínnel megtöltött edénnyel és egy pohár vízzel együtt illik felszolgálni. A kapucsínó elnevezése olasz eredetű, és arra utal, hogy habja a kapucinus szerzetesek csuklyájának alakjára hasonlít. Erős, sötét színű kávét takar habosított tejjel és fahéjjal, néha pedig kakaóval, csokoládéval megszórt habbal a tetején. A csészébe egyforma arányban tesszük a felmelegített tejet és a habbá felvert tejet. A caffé latte esetében egy rész kávéhoz két-három rész meleg tejet adnak hozzá. A macchiato elkészítéséhez tej helyett tejhabot használnak. Más kávéféleségeket, például a bécsi kávét tejszínhabbal díszítenek. De nem számít ritkaságnak az alkohol hozzáadása sem, az arab kávéhoz a tejszínhabon kívül tojáslikőrt adnak, az ír kávé pedig elképzelhetetlen whisky nélkül.

A feketekávét egy tejszínnel megtöltött edénnyel és egy pohár vízzel együtt illik felszolgálni. A kapucsínó elnevezése olasz eredetű, és arra utal, hogy habja a kapucinus szerzetesek csuklyájának alakjára hasonlít. Erős, sötét színű kávét takar habosított tejjel és fahéjjal, néha pedig kakaóval, csokoládéval megszórt habbal a tetején. A csészébe egyforma arányban tesszük a felmelegített tejet és a habbá felvert tejet. A caffé latte esetében egy rész kávéhoz két-három rész meleg tejet adnak hozzá. A macchiato elkészítéséhez tej helyett tejhabot használnak. Más kávéféleségeket, például a bécsi kávét tejszínhabbal díszítenek. De nem számít ritkaságnak az alkohol hozzáadása sem, az arab kávéhoz a tejszínhabon kívül tojáslikőrt adnak, az ír kávé pedig elképzelhetetlen whisky nélkül.

A feketekávét egy tejszínnel megtöltött edénnyel és egy pohár vízzel együtt illik felszolgálni. A kapucsínó elnevezése olasz eredetű, és arra utal, hogy habja a kapucinus szerzetesek csuklyájának alakjára hasonlít. Erős, sötét színű kávét takar habosított tejjel és fahéjjal, néha pedig kakaóval, csokoládéval megszórt habbal a tetején. A csészébe egyforma arányban tesszük a felmelegített tejet és a habbá felvert tejet. A caffé latte esetében egy rész kávéhoz két-három rész meleg tejet adnak hozzá. A macchiato elkészítéséhez tej helyett tejhabot használnak. Más kávéféleségeket, például a bécsi kávét tejszínhabbal díszítenek. De nem számít ritkaságnak az alkohol hozzáadása sem, az arab kávéhoz a tejszínhabon kívül tojáslikőrt adnak, az ír kávé pedig elképzelhetetlen whisky nélkül.

Címkék#kávézás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!