Otthon
2012.08.21. 07:22
Hűtés nélkül rizikós a tárolás
Az ételmérgezés jobb esetben csak kellemetlen, rosszabb esetben akár életveszélyes is lehet. Néhány szabály betartásával csökkenthető a gyomorrontás kockázata.
Vas Népe
■ – Dobjon ki minden gyanús szagú vagy küllemű ételt. Az ételeket ne tárolja túl hosszú ideig.
■ – Az ételt tartsa forrón vagy hidegen: a kórokozók közepes hőmérsékleten szaporodnak a legjobban.
■ – Ételkészítés előtt, és nyers hal, hús vagy baromfi feldolgozása után mindig meleg, szappanos vízben sikálja le a kezét.
■ – Használat után súrolja le a konyhai eszközöket és vágódeszkákat. Ha a deszka, repedt, cserélje ki.
■ – A háziállatokat tartsa távol az ételektől és az étkezőasztaltól.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre