Otthon

2012.09.04. 04:42

Legszebb kert pályázatunk győztese - A két kezünk munkája

Vasvár - Patyi Endre hármashegyi kertjére adták le olvasóink a legtöbb szavazatot, így ez a versenyzőnk nyerte el Az év kertje Vas megyében táblát és a kétszemélyes wellness hétvégére jogosító ajándékutalványt.

Tersztyánszky Krisztina

Endre és párja, Betti hirtelenjében nem is tudta eldönteni, hol helyezzék el a mutatós réztáblát. Talán a házon a bejárat mellett, talán a kert végében levő, virágokkal befutott fatároló falán? De még az is lehet, hogy azon a nagy terméskő sziklán fog helyet kapni, amit Endre a kert egy szép pontján helyez majd el.

- Kedden, amikor az eredmény várható volt, már korán reggel kerestük az újságot az áruházban, de még nem kapták meg - lelkendezik Betti. - Így aztán Szombathelyen, a kolleganőimtől tudtuk meg, hogy mi nyertük meg a szép kert versenyt. Még el is pityeredtem örömömben. Éppen hat éve voltunk utoljára nyaralni, igazán jó helyre kerül a wellness hétvége.

- Nagyon jólesett, hogy még olyan kollegák is lelkesedtek, akikkel eddig nem voltunk szorosabb viszonyban - teszi hozzá Endre. - Egyetértek a nővéremmel, aki szerint a döntőbe jutásunk inkább a kertnek szólt, hiszen arról szakemberek döntöttek, a győzelem azonban már a személyünk elismerése volt, annak bizonyítéka, hogy sokan szeretnek bennünket. Mindenkinek nagyon köszönjük.

Patyiék több kertet is említenek a mezőnyből, amelyek nagyon tetszettek nekik. Ezek igazán szép parkok, öntözőberendezéssel, térburkolattal, szoborral, szökőkúttal. Nekik ilyesmire nincs pénzük, a kertjükben nincs más, csak a növények és a két kezük munkája, és talán ennek elismerése nyilvánult meg a sok-sok szavazatban is.

- Itt a dombon még a traktor se tudott bejönni, lóval szántottunk, a kavicsokat pedig vödörben hordtuk a kocsibejáróhoz - magyarázza Endre. - A házat is magunk újítottuk fel, a kerti sütőt bontott téglából, a fiammal fogom megépíteni.

Most a kert már egész más arcát mutatja, mint nyáron. Hatalmasra nőttek, beértek a napraforgók, kinyíltak a kannavirágok, új rózsabokrok borultak virágba. Endre nincs megelégedve. Hiába a sok munka, a növények nem olyanok, mint szeretné. Ősszel rendbeteszi a pázsitot: szellőztetővel fellazítja, homokkal meghinti, és speciális, utánvetésre alkalmas maggal veti be.

- Ez most nem jó időszak. Szeptemberben-októberben szokott a legszebb lenni a kert, amikor az őszi esőktől bezöldül a fű, és a virágok többsége is akkor éri el fejlődésének legszebb szakaszát - mondja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!