Otthon

2013.03.18. 16:07

Tavaszt váró színek

Most, hogy ilyen nehezen érkezik a tavasz, előlegezzük meg a hangulatot vidám színekkel a lakásunkban.

- A tavaszi nagytakarításkor mosásba kerülnek a függönyök, a díszpárnák huzatai. Váltsuk fel őket meleg, napsütötte színűekre.

- A szobanövényeinket zuhanyozzuk le, így a téli porrétegtől megszabadulva, élénkebb színűek lesznek.

- Az élénk sárga, zöld, kék, lila színűre festett bádog vödrök, kaspók, locsolókannák jobb kedvet csinálnak a kertészkedéshez.

- Ha festés, mázolás is része a tavaszi lakásfelújításnak, ne féljünk bátrabb színeket alkalmazni. - Nem törvényszerű, hogy ami fehér vagy barna, annak úgy is kell maradnia. A lehangoló látványt nyújtó fehér gázcsöveket például mázoljuk le valamilyen vidám színűre.

- A kopott székek, kisbútorok is új színt kaphatnak. Egy régi széknek, kisasztalnak például festhetjük mindegyik lábát más-más színűre.

- Ha már nagyon unjuk az íróasztalunkat, fessük be az egyes fiókokat különböző színűre.

- A házilagos mázolásnál ügyeljünk arra, hogy csak egészségre ártalmatlan, vízben oldódó festéket vagy lakkot használjunk. Fokozott óvatosságra van szükség, ha gyerekbútorról van szó, hiszen a kicsik néha meg is kóstolgatják a berendezési tárgyakat.

- Egy kis ügyességgel a megunt lakástextilek színét is megváltoztathatjuk. Barkácsboltban rengetegféle textilfesték kapható. Egyszínű függönyre festhetünk különféle színű batikolt foltokat, vagy a kelme szélét a festékbe mártva izgalmas szegélyt.

- Ha cipősdobozban tárolunk néhány apróbb kelléket a polcon, ezeket a dobozokat vonjuk be egyszínű csomagolópapírral. A kreatívan egymásra rakott színes dobozokkal fiatalos, mozaikszerű hatást érhetünk el.

- Állítsunk össze dísztálat színesre pingált kavicsokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!