2013.04.22. 16:53
Heti tipp: ragasztó házilag
Természetbarát, olcsó ragasztót készíthetünk házilag is, textilhez, papírhoz egyaránt felhasználhatjuk.
Másfél deci ragasztóhoz szükségünk lesz hat evőkanál vízre, 3 evőkanál vagy két lap zselatinra, két evőkanál ételecetre, két teáskanál glicerinre.
A vizet kis lábasban forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.
Keverjük bele a zselatint és várjuk meg, amíg teljesen feloldódik.
Adjuk hozzá a folyadékhoz az ecetet és a glicerint.
Az elegyet alaposan keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.
A ragasztót még meleg állapotban kell felhasználni.
Zárt edényben a főzött ragasztó hónapokig is eláll, azonban néhány nap elmúltával megkocsonyásodik.
Ha újra használni akarjuk, óvatosan melegítsük fel, így megint olyan lesz, mint amikor megfőztük.