2013.08.05. 22:00
Pisztráng szalonnával, dödöllével
A Gyógy-Bor-Napok alkalmából Bánszki Péter, főszakács a gasztro-udvarban helyi ízeket fogalmazott újjá egészséges hozzávalókkal.
A fogás teljes neve: Répce-menti sebes pisztráng Julienne zöldségekkel töltve, mangalica szalonnával bordírozva, szegfűgombás dödöllével.
Hozzávalók négy személyre: négy egész pisztráng, 20 deka sárgarépa, 20 deka cukkini, 20 deka póréhagyma, 15 deka mangalica szalonna, 80 deka burgonya, 30 deka liszt, 4 deci tejszín, 40 deka szegfűgomba, 10 deka vaj, só, bors, petrezselyem ízlés szerint.
A pisztrángot kifilézzük, a zöldségeket megtisztítjuk,vékony csíkokra daraboljuk. A szeletelt szalonnára rátesszük a halat, a darabolt zöldségeket, fűszerezzük és felgöngyöljük. A körethez a hámozott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, melegen a liszttel összekeverjük. Beletesszük a gombát, majd a vöröshagymával és a haltekercsekkel együtt vajon készre sütjük. Ha átsült, tálaljuk.
Öntetnek a sütés folyamán megmaradt zsiradékot a tejszínnel összeforraljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.