Otthon

2014.02.17. 15:45

Mosogat helyettünk

A mosogatógép ma már szinte alapvető kelléke egy újonnan felszerelt konyhának.

Tersztyánszky Krisztina

Bármilyen hasznos és higiénikus azonban, egy elhanyagolt, rossz karban tartott mosogatógép is lehet kiábrándító, kellemetlen illatú.

A pangó nedvességet megelőzhetjük, ha a gép ajtaját minden egyes használat után félig nyitva hagyjuk, hogy teljesen ki tudjon száradni. A szűrőbetétet és annak környékét rendszeresen takarítsuk ki, távolítsuk el a rejtett zugokban megbúvó szennyeződéseket.

A tisztításhoz, karbantartáshoz lehetőleg használjuk az adott gyártó által javasolt tisztítószereket. A nem megfelelő vegyszerek károsíthatják a gumi és fém alkatrészeket. Ha ilyennel nem rendelkezünk, használjunk ecetes meleg vizet és puha rongyot. Fordítsunk különös figyelmet a tömítések környékére. A tisztítás, karbantartás előtt mindig áramtalanítsuk a gépet. Mielőtt hosszabb időre elutazunk, futtassunk le egy programot üresen, majd áramtalanítsuk és hagyjuk nyitva a moogatógépet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!