Otthon

2014.10.20. 15:35

Lapraszerelt kényelem

Szombathely - Ha az üzletben kinézünk egy szekrényt vagy egy ágyat, általában, miután kifizettük, egy lapos deszkaköteget kapunk a pénzünkért. Kezdődhet az összeszerelés.

Tersztyánszky Krisztina

A munkát kezdjük azzal, hogy beazonosítjuk és felleltározzuk a kellékeket. Minden valamire való gyártó kis zacskóban pontosan mellékeli a szükséges számú és méretű csavarokat, szögeket, síneket, zsanérokat, sőt még néhány praktikus célszerszámot is. Pontosan azonosítsuk be a bútor darabjait is. Csak akkor kezdjünk hozzá a szereléshez, ha már mindegyik elemről tudjuk, hogy hova kerül majd. Képzeletben helyezzük el a térben az elemek jobb és bal oldalát, elejét és hátulját. Vita esetén segíthet, hogy a bútorlapon általában csak elöl van élzáró fólia. Készítsük elő a csavarhúzót, gumikalapácsot. Nagyban megkönnyíti a munkát, ha elektromos csavarbehajtóval tudunk dolgozni. Szükségünk lehet lámpára, mérőszalagra, ceruzára is.

Varga Veronika az összeszerelési útmutatót tanulmányozza. Hogy lesz ebből franciaágy? Fotó: Varga Krisztina

A szerelést lehetőleg egy vastag kartonlapon vagy pléden végezzük és ha tehetjük, ne álljunk neki egyedül. A munkánál pontosan kövessük az előírt sorrendet, mert csak így kapjuk végül azt a bútort, amit elképzeltünk. Ha ragasztani is kell, tartsuk be a száradási időt. A tiplik beütéséhez használjunk gumikalapácsot. A csavarok helyét általában előre kifúrják, ha nem, az önmetsző csavar fúrás nélkül is „behajtja magát". Ügyeljünk, hogy az oldallapok derékszögben álljanak. A fiókok sínjei és az ajtó zsanérok különös odafigyelést igényelnek, mert ezeken múlik majd a könnyű használat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!