Otthon

2014.11.17. 18:10

Így tároljuk a bort!

A tárolás nagyon fontos tényező a bor minőségének megőrzésében. Ha nem megfelelően tároljuk a palackot, akkor a nemes ital hamar elöregszik vagy összeesik.

Lisztmayer Zsófia

– A bor a száraz, állandó, 10-14 fokos hőmérsékletű helyet szereti. Próbáljuk megkeresni a lakás leghűvösebb pontját, és ott alakítsunk ki neki a helyet. – A palackokat fektetve tároljuk! Ez azért fontos, mert így nem szárad ki a parafa dugó és a bor nem veszíti el a sajátosságait. A csavaros vagy műanyag dugós palackokat is érdemes így tárolnunk, ha hosszabb ideig nem nyitjuk ki az üveget.

– A bornak nem tesz jót a rezgés és a mozgás sem. Fogyasztás előtt 1-2 nappal vásároljuk meg az italt, és hagyjuk pihenni kicsit. – A bor a sötét helyeken érzi jól magát. Ha nincs otthon pincénk vagy túl világos a lakás, ebben az esetben megéri beruháznunk egy bortartóra.

– Ha szeretünk barkácsolni, akkor készítsünk egyedi bortartót! Az egyszerűbb változatokhoz nem kell sok alapanyag és nagy kézügyesség. Az interneten számtalan ötletet található, az alkotásnak pedig csak a képzelet szab határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!