Otthon

2014.12.08. 14:15

Karácsonyi díszek

Közeledik a karácsony és vele az örök kérdés: Mivel dekoráljunk az idén? Milyen színeket használjunk az otthonunkban, és mivel díszítsük a karácsonyfánkat?

Egy szombathelyi ajándéküzlet egyik tulajdonosát, Fonyódiné Dankovics Juditot kérdeztük. Íme, néhány jótanács!

Az örök klasszikus a piros, arany, zöld kombinációja, tán sosem megy ki a divatból.

Nagyon sokan ragaszkodnak a natúr, természetes színekhez ehhez szalmadíszeket, zsákvásznat, tobozt, fahéjat, diót használhatunk.

Igyekezzünk lehetőség szerint a lakás különböző pontjain elhelyezett dekoráció színeit a feldíszített fa színeihez igazítani, ha nem szeretnénk, hogy káosz legyen a lakásban. A „kevesebb néha több".

Ha elegánsat szeretnénk, akkor ajánlom a bronz, barna, krémszínű díszeket és dekorációt.

Ha fehér műfenyőt választottunk, annak a díszítésére számtalan variációt kipróbálhatunk. Skandináv stílusú lesz és jól mutat rajta, ha tiszta piros apró figurákkal díszítjük. Fényűző lesz, ha a fehéret arannyal, krémmel párosítjuk. A fiatalok mostanában egyre többen keresnek egyszerű, letisztult fekete-fehér színkombinációjú üvegdíszeket is.

Egyre több otthonban található ma már kandalló és lépcsőkorlát, ne felejtsük el azt is feldíszíteni pár fenyőággal, üveggömbbel és égősorral, filc anyagból varrt csizmácskákkal.

Hófehér égősorokat a konyhába és a lakás többi helyiségébe is elhelyezhetünk, ezzel is emelve az ünnep fényét.

Apró ötlet karácsonyi asztalunk díszítéséhez: a legrégebbi és legegyszerűbb módszer, hogy csillogó, színes gömböket egy üvegvázába vagy üveg búrába helyezünk és 10-20 darabos fehér fényfüzérrel világítjuk meg a gömbök közét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!