Otthon

2014.12.01. 18:45

Olcsó alapanyagokból csodás díszeket készíthetnek kicsik és nagyok

A hosszú téli esték unalmát elűzhetjük, ha már most elkezdjük a karácsonyi díszek készítését.

Tersztyánszky Krisztina

A pár centis díszecskék többször is felhasználhatók. Az advent időszakában alma, dió társaságban vagy egy gyertya mellett az asztalon, tálkában helyezhetjük el őket. Aztán amikor a tálba már bejgli és mézeskalács kerül, a díszek felkerülhetnek a karácsonyfára.

Így lehet az egyszerű műanyag golyóból csillogó gömbdísz

Sokféleképpen feldíszíthetjük a hobbiboltokban kapható hungarocell golyókat. Tűzdelhetünk rájuk körben gombostűvel flittereket, vagy ragaszthatunk rájuk csipkét, gyöngysorokat. Mutatós az is, ha pasztellszínű vagy arany hímzőfonallal hálót horgolunk köré – bár ehhez a horgolótűvel is tudni kell bánni.

Remek és könnyen hozzáférhető alapanyag a fenyőtoboz. Temperával egy kis ügyességgel befesthetjük pirosra, és kevés ráragasztott vattával formálhatunk belőle Mikulást. Ha viszont zöldre festjük, karácsonyfa lesz belőle. Gyöngyökkel, arany-ezüst apró szalagcsokrokkal feldíszíthetjük úgy, mint egy igazi fenyőfát. A selyempapír is hasznos alapanyag. Ha a kör alakú lapot sugárirányban összehajtogatjuk, éles kisollóval vagy szikével csodálatos hópihéket készíthetünk az ablakra, a képeslapra vagy a fenyőfára. Hóspray kifújásához sablonként is használhatjuk.

A fenyőtobozt szépen felöltöztethetjük Mikulás-jelmezbe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!