Otthon

2015.07.22. 18:54

TV konzol felszerelése házilag 4 lépésben! (x)

A LED vagy LCD tévék ma már sokak otthonában megtalálhatóak, s míg néhány éve még státuszszimbólumnak tartották egyesek, addig mára teljesen természetes részei lettek ezek a felszerelések a mindennapi szórakoztató elektronikának.

Vannak álló típusok, de a falra szerelhető változatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ugyanis kisebb helyet foglalnak, és a szekrény rendszeres portörlését is elfelejthetjük a fali konzolok segítségével. A beszerzés után pedig nincs más hátra, mint a felszerelés, amelyet házilag is egyszerűen megoldhatunk. Mivel a mai korszerű tévék már nem rendelkeznek olyan méretes képcsövekkel, mint a néhány évtizede elterjedt társaik, így a falra helyezés minden további nélkül megoldható.

A fali konzolok között találhatunk fix és állítható modelleket is. A választás során érdemes szem előtt tartani, hogy hol kerül majd elhelyezésre a készülék. Konyhába, vagy a gyerekszobába hasznosak lehetnek az állíthatós változatok, de a nappaliban, ahol általában egyetlen helyről szoktunk filmet, televíziót nézni, inkább a fix típusok a keresettek.

1. Első lépésként gondoljuk át, hogy az adott helyiségben melyik lenne az a hely, ahol a leginkább praktikus és célszerű lenne a felhelyezés. Érdemes arra is ügyelni, hogy a felfúrás helyéhez közel ne legyenek a falban vezetékek, a figyelmetlenség a területen akár komoly károkat is okozhat.

2. A tökéletes hely megtalálása után második lépésben jöhet a fali konzol felszerelése. Már a vásárlás során is érdemes szem előtt tartani, hogy mekkora, milyen méretű televíziót szeretnénk azon elhelyezni, a konzol beszerzése mindig ennek függvényeként történjen.

3. Amennyiben álló típusú a televízió, úgy annak keretéből ki tudjuk venni a talpakat.

4. Nincs más hátra, mint a falra szerelt konzolhoz tökéletesen illeszkedő elemet felcsavarozni a készülék hátuljára, és máris összeilleszthető a két elem.

Amennyiben dvd lejátszó, usb kábel, vagy hasonló eszközök is csatlakoznak a televízióhoz, úgy a kábelrengeteg elkerülésének érdekében beszerezhetünk praktikus kábelcsatornákat, melyekkel nem csak a kusza kábeleket rendezhetjük, de az esztétikus megjelenés érdekében is sokat tehetünk. A felhelyezés előtt egyébként érdemes átolvasni a fali konzol csomagban található tájékoztatót is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!