Otthon

2015.10.26. 19:56

Így kösd le gyermekedet az őszi szünetben! - Készítsetek profi töklámpást!

Itt van az őszi szünet, a gyerkőcöket pedig le kell kötni. Mostantól a hét végéig minden napra tartogatunk egy tippet, hogy mivel érdemes elütni az időt. Íme a mai: készítsünk együtt töklámpást!

Vas Népe

Amire szükségünk lesz:

- tök

- kés

- edény

- kanál

- filc

- mécses

- papír

- vazelin

Rendkívül egyszerű és szórakoztató elkészíteni ezeket a lámpásokat. Ráadásul, ha egy kis kreativitást is csempészünk a folyamatba, könnyen valami igazán egyedit alkothatunk a gyerkőcökkel.

Fotó: Szendi Péter

A lényeg, hogy érett tököt vásároljunk, mert könnyebb lesz majd kivájni. Figyeljünk arra is, hogy ne legyenek rajta sérülések!

Ezt követően készítsük elő az eszközöket, majd egy papírra tervezzük meg a lámpásra kigondolt mintát! Több vázlatot is készíthetünk. Ha kiválasztottuk a tervek közül a legjobbat, másoljuk fel a filctollal a tökre! Ha ezzel megvagyunk, vágjuk körbe a tök tetejét a szár körül úgy, mintha sapkát készítenénk. Most jöhet a piszkos munka: tisztítsuk meg a sapka tetejét, és szedjük ki a tök belsejéből a magokat és felesleges darabokat egy kanál segítségével!

Ezután vágjuk ki a körberajzolt részeket is!

Ha készen vagyunk, vazelinnel dörzsöljük be a kivágott formák belső felét, és a tök teljes külső felületét is. Így tartósíthatjuk egy kicsit a lámpást.  Rakjunk a tök belsejébe egy mécsest, gyújtsuk meg, és helyezzük vissza a tök kalapját!

Jó szórakozást kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!