Otthon

2017.03.28. 11:44

Melyik a kedvenc csillár típusa? (x)

A megfelelő méretű, stílusú csillár egyetlen otthonból sem hiányozhat. Az eszköz segítségével megteremthető a szükséges fény, ám dekorációs, lakberendezési jellege mellett sem mehetünk el.

Ha világítástechnikáról van szó, akkor ma már egyértelműen úgy választunk lámpát, hogy az passzoljon az egyes helyiségek stílusához és ugyanakkor biztosítsa a tevékenység jellegének megfelelő fényt is. Az elter.hu is azt javasolja, hogy a helyiség hangulatát alapvetően meghatározó csillár kiválasztásakor mindenképpen figyeljünk oda arra, milyen környezetben kerül majd az elhelyezésre.

Méretes csillár a gótika jegyében

A klasszikus, visszafogott stílus éppen úgy nagy népszerűségnek örvend, mint a mutatós csillár fajták, melyek régi korokat idéznek. E tekintetben rendkívül trendinek számítanak a lelógó, méretes, főként gótikus hangulatot teremtő darabok. A hatalmas lakomákat és a hedonista mulatságokat idéző csillárok főként olyan helyiségekben mutatnak jól, melyek megfelelő teret tudnak biztosítani a világítástechnikai eszköznek.

A hajlított, indákra emlékeztető kialakítások akár mediterrán otthonokban is megállják a helyüket. Ezekkel a csillár típusokkal egyébként a hálószobában sem lőhetünk mellé akkor, ha a kissé extravagáns, egyedi stílus megteremtése a cél. A napjainkban igen divatos bordó, sötétlila vagy piros falszínekkel kombinálva igazi buja barlangot varázsolhatunk a pihenés színterére.

Klasszikus megoldások étkezőbe, nappaliba

Tény, hogy nem mindenki kedveli a feltűnő darabokat, ezért a hagyományos megoldások töretlen népszerűségnek örvendenek csillár kapcsán is. A barna, a réz árnyalatai és a fehér színekben pompázó csillár fajták egyszerre képviselik a klasszikus stílust, de akár feltűnő, látványos megoldások is születhetnek segítségükkel.

Ehhez nem kell más, mint a környezet, a falszín és a lakástextíliák körültekintő megválasztása. Sokan meglepődnek azon, hogy egy-egy jó döntéssel, a megfelelő színvilággal egészen más hangulatot varázsolhatunk a lakás helyiségeibe. A felújításhoz tehát nem feltétlen szükséges komoly összegeket elkölteni, viszont a jó ízlés és a megfelelő világítástechnika nélkülözhetetlennek bizonyulnak.

Nem minden a csillár!

Mielőtt azonban beleesnénk abba a hibába, hogy kizárólag a csillár használatával szeretnénk elérni a kívánt hatást, érdemes megemlíteni a hangulatvilágításban rejlő lehetőségeket is. Mindegy, hogy a nappaliban jó szolgálatot tevő fali karokról, vagy az izgalmas állólámpa fajtákról van szó, a kínálat ma már az online vásárlás kényelmét kihasználva is igen széles. Nem mehetünk el a süllyesztett világításban rejlő lehetőségek mellett sem, melyek álmennyezettel kombinálva elegáns, vagy akár extravagáns hatást is kelthetnek.

Fókuszban a minőség

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha csillár és egyéb világítástechnikai eszköz vásárlása előtt állunk, akkor szívesen helyezzük a hangsúlyt az időtálló minőségre. Ennek egészen egyszerű az oka, ugyanis legtöbben nem szeretnénk egy-két év múlva lecserélni azokat. A designer darabokat leszámítva, ma már nem kell csillagászati összegeket kifizetni egy-egy színvonalas eszközért, ráadásul a kínálat is minden korábbinál szélesebb.

A csillár napjainkban sokkal fontosabb szerepet tölt be, mint pusztán a kellő fényviszonyok megteremtése. Ha lakásunk hangulatához, berendezéséhez és színvilágához megfelelő darabokra esik a választás, úgy stílust teremthetünk otthonuk bármely helyiségében, melynek előnyeit minden nap élvezhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!