Otthon

2017.12.19. 07:00

Milyen fényfüzért válasszunk?

Az ünnepet az teszi teljessé, ha a ragyogást és a csillogást is elhozzuk az otthonunkba. Ebben segítenek a szebbnél szebb fényfüzér-variációk, amelyek közül a színek és formák látványa azonnal elbűvöl mindenkit.

Vas Népe

A korszerű fényfüzérek mindegyike LED-es technológiával működik, így nem kell attól tartani, hogy túlmelegednének. Mivel a felhasználási terület sokrétű, olyan szempontokat célszerű figyelembe venni, mint: kültérre vagy beltérre szeretnénk felhelyezni? Mekkora a fal mérete, ahová kifeszíteni szeretnénk? Milyen színvilágot szeretnénk? Színeset vagy egyszínű fehéret, meleg vagy hidegebb fényűt? Terveink szerint mekkora méretű lesz a fa? – tanácsolja Kabók Péter, a téma szakértője.

A beltéri használatra szánt fényfüzért soha ne helyezzük kültérre, mert óriási veszélyforrássá válhat. A kültéri fényfüzérek vízvédett tápegységgel rendelkeznek, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak – esőnek, párának – így ezek kialakítása a biztonságos működést támogatja. Ezzel szemben a beltéri társaik működéséhez mindössze egy 220 V-os áramforrás szükséges, így ezeket tilos a kertben, az épületen kívül használni, hiszen az időjárási tényezők ellen védtelenek.

A klasszikus LED-izzósorok mellett olyan változatos megoldásokkal is emelhetjük az ünnep fényét, mint a vetített fénydekor, amely változatos effekteket, karácsonyi figurákat vetít a ház választott oldalára, homlokzatára. De mutatós asztaldísz lehet vagy a gyerekszoba vidám ünnepi kiegészítője a LED-fényfüzér pamut gömbökkel burkolva. Nemcsak dekorál, hanem funkcionális szempontból sem utolsó darabja a tereknek. Titka a modern stílusnak és a gömbsorok változatos színkombinációjának köszönhető.

Ár-érték arányban minden szempontból kiválóak, ráadásul élénk színeik miatt nem csak az ünnepekkor, hanem egész évben kedvelt hangulati elemei sok fiatal szobájának. Energiatakarékos jellege – 4 métereses fényfüzér körülbelül 3,5 Watt áramot fogyaszt – miatt népszerű kiegészítője a konyháknak is, ahol a LED-szalagok helyett könnyebb és olcsóbb megoldást jelent a fehér fényű fényfüzér, ha éppen csak egy kis hangulatos félhomályra vágyunk. A LED-izzók remek tulajdonsága, hogy minimális a hőtermelésük, így hosszabb időn keresztül folyamatosan is ékesíthetik otthonunkat. A klasszikus pontfények mellett geometriai formákkal, jégcsappal vagy hálós külső borítással gazdagított változatokat is beszerezhetünk.

A folyamatosan világító LED-fények előnye tehát, hogy nem terhelik meg a pénztárcát, mégis rendkívül látványos világítástechnikai megoldásnak bizonyulnak, amellyel meghitté varázsolhatjuk az ünnepet. Hosszú élettartamuknak köszönhetően öt-hat éven keresztül újra és újra fényárban tündökölhet otthonunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!