otthon

2020.09.26. 07:00

A szépen előkészített falon mutat a szín

Akinek mindent meg kell vennie a takarófóliától a festőhengeren át a vödörig, nem biztos, hogy anyagilag számottevően jobban jár, ennek ellenére sokan nem szeretik a falfestést szakemberre bízni.

Vas Népe

Az éleknél ecsettel, egyébként hengerrel dolgozhatunk

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A festés a padló és a helyiségben maradt bútorok letakarásával kezdődik, az éleket – például az ablakpárkány széle, a csempe teteje, a villanykapcsoló vagy a konnektor – pedig ajánlatos leragasztani. Elsőre lehet, hogy időrablásnak tűnik, valójában a lecsöpögő foltok feltakarítása az. Ezután távolítsunk el minden olyan régi festékréteget a falról, ami lepereg, könnyen leválik. A portalanítás után érdemes mélyalapozót használni, majd jöhet a glettelés és az átcsiszolás.

Az éleknél ecsettel, egyébként hengerrel dolgozhatunk Illusztráció:Shutterstock

Ezt a folyamatot célszerű még egyszer megismételni, így tükörsima lesz a végeredmény. Fontos, hogy jól számoljuk ki, hány liter anyagra lesz szükségünk, később már nem biztos, hogy sikerül beszerezni vagy kikevertetni pont ugyanazt az árnyalatot. A festést mindig fentről kezdjük, és lefelé haladjunk. Az éleknél ecsettel, egyébként hengerrel dolgozzunk, a festéket színtől és fajtától függően egy vagy két rétegben vigyük fel a falra. Használat előtt mindig fel kell keverni az anyagot, de hígítani csak ritka esetben szükséges. Az ajánlott száradási időt tartsuk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!