Először a fényfüzér

2020.12.24. 07:00

Így lesz a fenyőből karácsonyfa

Van, aki órákat bíbelődik vele, mások szeretik gyorsan letudni a fadíszítést. Egy biztos: fontos a jó alapanyag, jelen esetben egy formás örökzöld, de önmagában nem elég. Ünnepi díszbe is kell öltöztetni a fát.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Shutterstock

A díszítést mindig a fényfüzér(ek) felrakásával kezdjük. Lehetőleg a fa csúcsától induljunk, és spirálformában tekerjük körbe, amíg annak aljára nem érünk. Arra figyeljünk, hogy ne húzzuk szorosra, továbbá a fényfüzér közelebb legyen a fa törzséhez, mint az ágak végeihez. Ezután következnek a gömbök. Szépen hangsúlyozhatjuk a fenyőfa formáját, ha a nagyobb díszeket alulra, a kisebbeket felülre akasztjuk.

Ajánlatos figyelni arra is, hogy ne csak az ágak végén, hanem azok tövében is legyenek díszek. Jöhetnek aztán a masnik és a különböző kis figurák, végül pedig a boa és a lametta. Ezekkel is fentről lefelé érdemes haladni.

Végül jöhet a csúcsdísz felhelyezése. Mivel azonban előfordulhat, hogy ehhez picit igazítani kell az ágon, érdemes a legelején odapróbálni, és ha kell, metszőollóval faragni rajta. A készletekben általában található csúcsdísz, de választhatunk akár csillagot vagy egy nagy masnit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!