szép otthon

2018.12.08. 07:00

A leghétköznapibb tárgyból is készülhet különleges ajándék

Fejtörést okozhat ünnepek tájékán nemcsak az ajándékok kiválasztása, hanem a csomagolás is: papírba bugyoláljuk-e a meglepetésünket, vagy egyszerűen egy dísztasakban adjuk át, hogy a díszítéssel se kelljen vesződni?

Nemes Judit

Mit rejt az ünnepivé varázsolt üveg? Fotó: Shutterstock

Létezik köztes megoldás a csomagolási módokban: alternatív anyagokban is lehet gondolkodni, mint például befőttes üvegben. Ha teasüteményeket, házi készítésű vajkaramellát, bonbont vagy macaront adunk szeretteinknek, mutatós ajándékcsomagot állíthatunk össze belőlük – sőt divatossá vált sütemények száraz hozzávalóit beleszórni az üvegbe, amit aztán a megajándékozott bármikor elkészíthet és megsüthet. A legegyszerűbb, ha az édességeket magukban, díszítés nélkül belehelyezzük az üvegekbe, ám ügyeljünk arra, hogy ne pakoljuk színültig: szebb látványt nyújt az üveg, ha legfeljebb háromnegyedéig telik meg, ha kissé „rendetlenül” helyezzük bele a sütiket.

Mit rejt az ünnepivé varázsolt üveg? Fotó: Shutterstock

Masnival díszítsük: a kupak alatt szatén- vagy organzaszalaggal foghatjuk körbe az üveg nyakát, de tekerhetünk rá szizál- vagy pamutzsinórt, jutaszalagot. Ha több időnk van, üvegfestékkel is dolgozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!