Otthon

2011.09.27. 13:27

A tiszta homokozókért kampányolnak a sztárok

Kiderült: a homokozókban szinte kivédhetetlen, hogy állati ürülék, szőr, toll vagy penészgomba legyen, amiktől nagyon komoly betegségek alakulhatnak ki. Így annak tisztítása elengedhetetlen.

Matolcsi Renáta

Az ismert televíziós, Papp Gergő kisgyermekes apaként megelégelte, hogy kisfiát féltenie kell a homokozókban található kórokozóktól, és úgy döntött: a Tiszta Homokozóért Alapítvány nagyköveteként hívja fel a figyelmet a homokozók tisztításának fontosságára. Szinte sokkolta a tény, hogy a homokozókban milyen sok fertőzést szedhet össze egy gyermek.

- Utánanéztem, hogy miként tisztítják a homokozókat, de sajnos lényegében sehogy. Olykor-olykor cserélik a homokot, de mivel erre nincs megfelelő szabályozás, ezért nem rendszeres, ráadásul a friss homok sem kártevőmentes –mondja.

Kökény Attila is rendkívül fontosnak tartja a kampányt.
- Családi házban lakunk, és a legkisebb gyermekem, aki öt éves, nagyon szeretett volna egy homokozót. Eredetileg semmi kifogásom nem volt ellene, de amikor megtudtam, hogy fertőzések melegágya az ilyen játszóhely, és rengeteg betegség támadhatná meg a kisfiamat, leállítottam a homokozó építést. A feleségemmel nagyon odafigyelünk arra is, hogy a köztéri játszóhelyeken se kerüljön semmilyen idegen anyag a kisfiam keze ügyébe, de ezeket nem lehet teljesen kivédeni – mondja az énekes.

Fridel Fruzsina, a Jóban Rosszban egykori szereplője, akik immár két kislány – a 3 éves Luca és a 3 hónapos Bodza édesanyja –, valamint Balázsy Panna rádiós műsorvezető is rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyerekek tiszta homokozókban játszhassanak. Hiszen a homokozó az a hely, ahová épp azért viszik a szülők a kicsiket, hogy jól érezzék magukat és egészségesen fejlődjenek.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!