Dekoráció

2020.10.25. 07:00

Halloweeni hangulat otthon

Közeledik az év legviccesebb és egyben legrémisztőbb éjszakája. Mára az egész világon elterjedt, nálunk is egyre többen ünneplik meg halloweent október 31-e éjszakáján.

Vas Népe

A tökfaragást nem csak a gyerekek élvezik

Forrás: Shutterstock

Fotó: © Cseh Gábor

Évszázadok óta a kivájt töklámpás, más néven a Jack-lámpa halloween szimbóluma. A hagyomány szerint ez egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak. Az interneten számos tökfaragási ötletet találunk. A legegyszerűbb, ha egy ép, egyenletes narancssárga színű töknek kalapszerűen levágjuk a tetejét, majd a belsejét kikanalazzuk. Ezután rajzoljuk fel a tetszőleges minta körvonalát, majd késsel vágjuk ki. Ha elkészült, a tök közepébe tehetünk mécsest vagy gyertyát. A programot garantáltan a gyerekek is élvezik majd. Kisebb méretű tökből girland, váza is kreálható.

A tökfaragást nem csak a gyerekek élvezik
Fotó: Shutterstock

Látványos dekorációs tálat készíthetünk, ha különböző méretű, formájú, színű dísztököket, színes faleveleket, őszi terméseket, csupasz faágakat, kisebb lámpásokat rendezünk egymás mellé. Papírból kivágva vagy hajtogatva madarakat, denevéreket, pókhálót is alkothatunk. Ezekkel borzongóssabbá tehetjük a hangulatot. Kicsit boszis, kicsit nőies és nagyon egyedi lesz a hatás, ha befőttesüvegeket fekete csipke anyaggal vonunk be, közepükbe pedig teamécsest teszünk. Az ablakpárkányokat, polcot, de akár az étkezőasztalt is dekorálhatjuk ezzel a megoldással. Semmiképpen sem feledkezzünk meg a bejárati ajtó díszítéséről: a minimalista stílus kedvelői őszi koszorúval és a lépcsőfokokra helyezett nagyobb méretű dísztökökkel, lámpásokkal csempészhetik be otthonukba a halloweeni hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!