Otthon

2011.04.26. 02:27

Hímes tojásokból előétel

Húsvét elmúltával sok háztartásban maradnak felesleges főtt tojások. Ha a sonka már elfogyott, és unjuk magában enni, a maradékból készítsünk finomságokat.

Tersztyánszky Krisztina

A tojásokat tölthetjük az alábbi keverékkel is: négy-öt darab csirkemájat kevés zsíron megsütünk, ha kihűlt, finomra vágjuk. Összedolgozzuk a főtt tojások sárgájával, sóval, törött borssal és mustárral.

Majonézes tojássalátához személyenként három keménytojást karikázzunk fel. A szokásosnál sűrűbb tartármártást készítünk és óvatosan beleforgatjuk a sózott tojáskarikákat. Keverhetünk hozzá főtt burgonya vagy virslikarikákat is. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vitaminsalátát is készíthetünk a főtt tojásokból. Négy keménytojást karikákra vágunk, s ugyancsak karikákra szelünk fel egy szál főtt sárgarépát, egy főtt fehérrépát, egy kisebb uborkát és összevágunk egy fél fejes salátát. Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk és ebben elkeverjük a nyersanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rászelünk egy kisebb fej vöröshagymát.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

A tojásokat tölthetjük az alábbi keverékkel is: négy-öt darab csirkemájat kevés zsíron megsütünk, ha kihűlt, finomra vágjuk. Összedolgozzuk a főtt tojások sárgájával, sóval, törött borssal és mustárral.

Majonézes tojássalátához személyenként három keménytojást karikázzunk fel. A szokásosnál sűrűbb tartármártást készítünk és óvatosan beleforgatjuk a sózott tojáskarikákat. Keverhetünk hozzá főtt burgonya vagy virslikarikákat is. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vitaminsalátát is készíthetünk a főtt tojásokból. Négy keménytojást karikákra vágunk, s ugyancsak karikákra szelünk fel egy szál főtt sárgarépát, egy főtt fehérrépát, egy kisebb uborkát és összevágunk egy fél fejes salátát. Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk és ebben elkeverjük a nyersanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rászelünk egy kisebb fej vöröshagymát.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Majonézes tojássalátához személyenként három keménytojást karikázzunk fel. A szokásosnál sűrűbb tartármártást készítünk és óvatosan beleforgatjuk a sózott tojáskarikákat. Keverhetünk hozzá főtt burgonya vagy virslikarikákat is. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vitaminsalátát is készíthetünk a főtt tojásokból. Négy keménytojást karikákra vágunk, s ugyancsak karikákra szelünk fel egy szál főtt sárgarépát, egy főtt fehérrépát, egy kisebb uborkát és összevágunk egy fél fejes salátát. Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk és ebben elkeverjük a nyersanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rászelünk egy kisebb fej vöröshagymát.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Majonézes tojássalátához személyenként három keménytojást karikázzunk fel. A szokásosnál sűrűbb tartármártást készítünk és óvatosan beleforgatjuk a sózott tojáskarikákat. Keverhetünk hozzá főtt burgonya vagy virslikarikákat is. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vitaminsalátát is készíthetünk a főtt tojásokból. Négy keménytojást karikákra vágunk, s ugyancsak karikákra szelünk fel egy szál főtt sárgarépát, egy főtt fehérrépát, egy kisebb uborkát és összevágunk egy fél fejes salátát. Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk és ebben elkeverjük a nyersanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rászelünk egy kisebb fej vöröshagymát.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Vitaminsalátát is készíthetünk a főtt tojásokból. Négy keménytojást karikákra vágunk, s ugyancsak karikákra szelünk fel egy szál főtt sárgarépát, egy főtt fehérrépát, egy kisebb uborkát és összevágunk egy fél fejes salátát. Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk és ebben elkeverjük a nyersanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rászelünk egy kisebb fej vöröshagymát.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Vitaminsalátát is készíthetünk a főtt tojásokból. Négy keménytojást karikákra vágunk, s ugyancsak karikákra szelünk fel egy szál főtt sárgarépát, egy főtt fehérrépát, egy kisebb uborkát és összevágunk egy fél fejes salátát. Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk és ebben elkeverjük a nyersanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rászelünk egy kisebb fej vöröshagymát.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Fogyasztás előtt legalább két óráig hűtőszekrényben érleljük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Az elzászi tojás úgy készül, hogy négy meghámozott keménytojást kis kockákra vágunk. Jól összedolgozzuk egy negyed reszelt vöröshagymával, sóval, egy kávéskanál zsírral, kevés borssal és mustárral. Egyéni ízlés szerint adhatunk hozzá szardellapasztát vagy paradicsompürét is. Kenyérre kenve, zöldpaprikával, retekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!