Otthon

2017.04.17. 19:30

Jó felkészüléssel elkerülhető a cicák rombolása

VN-információ - A macska bájos szőrgombóc, ezért is kedveljük annyira. Ám a lakásban tartott, teljes kényelemben, kényeztetések közepette élő cicákban is megmarad a vadászösztön. Erre pedig - a lakásunk védelmében - fel kell készülni.

VN-információ

Az eredendő ösztön kiéléséhez a figyelmes gazdik mászófákat is beszereznek kedvenceiknek, hiszen jól tudják, ha nincsen ilyesfajta eszköz a háztartásban, akkor számolni kell a rombolással. Rengeteg a kedvtelésből tartott cica, ezért virágzik a macskamászófa-üzletág, ezerféle kapható a boltokban, a költekezésnek csak az ár szab határt.

Ha mászhat, leküzdheti az akadályokat, fönn pedig jót szundikálhat Fotó: Pinterest

A természetes fáramászási inger kiélését biztosíthatjuk a magaslatokkal. A macskák ugyanis szívesen tartózkodnak magasan levő helyeken. A magasság jó megfigyelőpont, ahonnan biztonságosan áttekinthetik a "területet", szemmel tarthatják az emberek és a többi háziállat tevékenységét, mozgását. Számukra ez tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt. Tegyük ezt is lehetővé számukra, amikor a cicáknak ingergazdag környezetet teremtünk, amelyben kiélhetik természetes vadászösztöneiket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!