Otthon

2010.09.14. 04:48

Őszi hangulat - elevenítsük meg a természet pompás színeit

Sokan vagyunk, akik nem szeretjük az őszt, de az tény, hogy a legszebb színeket ilyenkor produkálják a növények.

Tersztyánszky Krisztina

A természetnek mindig voltak, vannak és lesznek haszonélvezői. Így a művirágok, zöld girlandok mellett most már őszi leveleket is árulnak egyes boltokban, műanyagból, dekoráció gyanánt. Jó, engedjük meg, egy-egy színes levél valamilyen installáció részeként esetleg elmegy, na de miért ne legyen az a növény valódi?

Nincs az a nagyváros, ahol a parkokban ne lenne néhány vadgesztenye, tölgy vagy platán. A szépen megpirult, megsárgult levelek pompája utánozhatatlan. Szedjünk egy csokorral, vigyük haza, tegyük vázába. Még jobb, ha erdőben sétálunk, s válogatunk a cserjék, fák gazdag kínálatából.

Az őszi levélcsokor nem hullik, nem kell alá vizet tenni. A gyümölcsöstálat is díszítsük néhány száraz levéllel. Jól mutat az asztalon, az ablakpárkányon a lapos tálba halmozott, vagy átlátszó üvegedénybe gyűjtött gesztenye, dió, makk, mogyoró.

Apróbb magvakat, kukoricát, gabonát, vagy pirosra érett csipkebogyót is dísztárggyá avathatunk. Az ősz tehetséges festőmester, csupa egymáshoz illő színt produkál, a lakberendező nehezen tévedhet, ha a természet tárházából merít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!