Pácsony

2016.07.25. 14:27

Faluuzsonnára várták a helyieket Pácsonyban

Pácsony – Programból, kóstolni valóból is bőven volt kínálat, mégis elsősorban a találkozásokról, rég nem látott ismerősökkel való beszélgetésekről szólt vasárnap a falunap.

Pogács Mónika

– Jókedvet mindenkinek – ezzel, a Garai Gábortól kölcsönzött verssorral nyitotta meg Nagy István, Pácsony polgármestere a rendezvényt. A  305 lakosú település vezetője köszöntötte a helyieket és a társönkormányzatok képviselőit. Külön üdvözölte a faluból elszármazottakat. Utóbbiak közül sokan tisztelték meg a falunapot. Kormányhivatali, munkaügyi tisztviselők, vasúttársasági vezetők, egészségügyi szakemberek, szüleikhez az ünnepre visszatérők.

Fotó: Vincze Kornél

Nagy István egy Hódmezővásárhelyről érkezett vendéget is a mikrofonhoz hívott. A hölgy ugyan a sztárvendég kedvéért érkezett Pácsonyba, de közben a faluba is beleszeretett: – Böbe vagyok Hódmezővásárhelyről. Ez egy gyönyörű falu. Minden ablakban virág. Ha tehetném, ide költöznék –  mondta a nyugdíjas korú asszony a mikrofonban. A megjegyzést természetesen tapssal jutalmazta a közönség.

A virágosítás nem hagyományok nélküli Pácsonyban. A falu a kilencvenes évek végén a Vas megye legszebb faluja címet viselhette, valamint országos első helyet szerzett a Virágos Magyarország versenyben, majd az európai versenytársak között is bronz díjat kapott.  A virágok azóta is szerves részei a faluképnek. Júliusban a legszebb pompájukat mutatják ablakokban. előkertekben, a település közterein. Ezért sokat tesznek a falu hölgyei, családanyái és a közmunkások.

Nagy István a megnyitón nekik is külön megköszönte a faluszépítő munkát valamint a falunap szervezésében nyújtott segítségüket. A program szponzorainak is jutott a köszönetnyilvánításból.

– Jó műsorokat láthatnak, de ennél még lényegesebb, hogy találkozzanak egymással, sokat beszélgessenek ma. A közösségi együttlét a legfontosabb –hangsúlyozta a polgármester.

Az önkormányzat mindenesetre a fehér asztal melletti találkozásokhoz mindent megadott. Például vadpörköltet kínáltak a vendégeknek.  No és a tangóharmonika muzsikáját. A falunapon programokból sem volt hiány: délelőtt labdarúgó mérkőzéseket rendeztek a volt Járműjavító melletti füves pályán. Délután a kultúrház előtti liget kapott főszerepet: az alkalmi színpadon a győrvári általános iskola táncosai, énekesei, és a szombathelyi Boglya-együttes is fellépett.

Tóthné Mátyás Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!