Pácsony

2016.04.11. 16:10

Tervek a tavaszra Pácsonyban

Pácsony - Idén is büszkék lennének a virágokra, és tervezik a térfigyelő kamerarendszer bővítését.

Bakos Ágnes

Pácsonyt már úgy ismerik, mint a „virágos község", ennek idén is megfelelne a falu - hívta fel a figyelmet Nagy István polgármester. A pácsonyiak segítségét és támogatását kéri, hogy a hagyományoknak megfelelően sok virág díszítse a pácsonyi portákat. „Lecsapnak" a közterület-foglalókra a tavasszal. Bejárást tartott a falu vezetése, ugyanis többször tapasztalták az elmúlt hetekben, hogy a közterületet szabálytalanul elfoglalják. Akik a felszólítás ellenére nem intézkednek, azokkal szemben szabálysértési eljárást kezdeményez az önkormányzat a Vasvári Járási Hivatalnál.

Tavaszi terv még, hogy bővítenék a pácsonyi térfigyelő kamerarendszert. Az eddigieken kívül újabb három kamerát szereltetnek fel, így teljesen lefedik a falu területét.

Mintegy 5 millió forinttal több pénz van idén a pácsonyi kasszában, mint tavaly. A 2015-ös esztendőben 54,6 millió forintból gazdálkodott a falu, idén 59, 1 millió forint a bevételi és a kiadási oldal fő száma is Pácsonyban. A 2016-os tartalék összege 13,1 millió forint. Ingatlanbeszerzésekre, valamint ingatlanlétesítésre összesen 1,5 millió forintot hagytak jóvá. Az önkormányzati felújítások sorában 1 millió forint szerepel az idei pácsonyi költségvetésben. A tavaszi önkormányzati beszámoló rámutat: a helyi adók, így a kommunális, az iparűzési és a gépjárműadó befizetésével a családok körülbelül hét százaléka elmaradt, velük szemben a jogszabályok szerint járnak el. Már a nyárra is tervez az önkormányzat, kijelölték az idei falunap időpontját. Július 24-én vasárnap tartanak összejövetelt a településen.

Címkék#Pácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!