Pars Krisztián

2013.02.25. 17:34

Pars Krisztián 2012 férfi olimpikonja

Kihirdették a hét héten keresztül tartó Év Sportolója 2012 szavazás végeredményét. Eszerint az év férfi olimpikonja címet Pars Krisztián nyerte.

Horváth Erika

Összesen mintegy 800 ezer voksot számláltak össze az Év Sportolója 2012 szavazáson. Tíz kategóriában nyolc-nyolc jelölt közül lehetett választani. Az év férfi olimpikonja Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője lett a szavazatok 31 százalékával nyert a tornász Berki Krisztián és az úszó Gyurta Dániel előtt. Az atléta a díj átvételekor ki is emelte, hogy ezen a megmérettetésen végre megkapta a közönségtől azt a visszajelzést, amely nagyon fontos számára.

Az év női olimpikonja címet Risztov Éva úszó nyerte el, míg az év paralimpikonja díjat Tóth Tamás úszó vihette haza. Az év legnépszerűbb sportolója Hanga Ádám kosárlabdázó, az év sportmenedzsere Szörnyi Attila lett. Az év felfedezett sportolója Somogyi Gergely kosárlabdázó - ebben a kategóriában a Haladás VSE sakkozója, Rapport Richárd végzett a második helyen. Az év karitatív sportolója Huszti Szabolcs labdarúgó, az év extrém sportolója Poór Brigitta tereptriatlonos lett 2012-ben. Az év csapata a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

 

Pars Krisztián nyerte el leginkább a közönség bizalmát (Fotó: Szendi Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!