Pars Krisztián

2015.02.20. 15:45

Pars Krisztián is indul a téli dobó ob-n

Budapest – A hétvégén rendezik meg 2015 első felnőtt atlétikai országos bajnokságait – a téli dobó, illetve a fedettpályás ob-t.

Unger Tamás

A Dobó SE és a Haladás VSE dobóatlétái is indulnak a Puskás stadion edzőpályáján két számban – diszkosz- és kalapácsvetésben – szombaton rendezendő téli ob-n. A dél-afrikai edzőtáborozásból egy hete hazaérkezett Dobó SE-sek színeiben dobókörbe lép a címvédő, olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián is. A Dobó SE nyolc férfi és öt női, a HVSE négy férfiversenyzőt indít – többeket éremeséllyel. Az ob hivatott dönteni a március 14–15-én Portugáliában rendezendő téli dobó Európa Kupa magyar résztvevőiről – a felnőtt számokban országonként kettő, az U23-as korosztályban egy-egy atléta indítható. Pars Krisztián automatikusan csapattag.

A dél-afrikai edzőtáborozás után  Pars Krisztián idei első hazai bemutatkozása lesz az ob. Fotó: Unger Tamás

A fedettpályás országos bajnokságot a Syma csarnokban bonyolítják le szombaton és vasárnap összesen 28 számban. Három Dobó SE-s próbálkozik súlylökésben, a Haladás VSE futóatlétáit a betegség megtizedelte, a 200-on ranglistavezető Kása Tibor csak a rövidebb távon száll harcba a bajnoki címért, 400-on nem indul. Móricz Bálint viszont ebben a számban hajt győzelemre. Lesz a HVSE-nek 4x400-as váltója is, illetve 60 méteren egy 14 éves újonc, Szombath Klaudia debütál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!