Pars Krisztián

2015.02.04. 17:38

Pars Krisztián kánikulában, 78,02 méterrel iratkozott fel az idei világranglista élére

Potchefstroom – Az olimpiai bajnok Pars Krisztián is bemutatkozott a magyar kalapácsvetők dél-afrikai edzőtáborozásának második versenyén, és 78,02 méterrel iratkozott fel az idei világranglista élére.

Unger Tamás

Sok dobóatléta – köztük magyarok – edzőtáborozik a dél-afrikai Potchefstroomban, ahol ezúttal a kalapácsvetők számára rendeztek versenyt – több mint 30 Celsius fokban. Indult a Dobó SE olimpiai bajnoka, Pars Krisztián is, aki 78,02 méterrel nyitotta az évet. Ezúttal a felnőtt szerrel versenyzett a junior korú Halász Bence, aki 67,83 méterrel szerezte meg a harmadik helyet a veszprémi Pásztor Bence (70,74) mögött, míg az U23-as Eb-re pályázó Cser Márton 62,70-dal negyedik lett.

Jól halad a felkészülése Dél-Afrikában  az idén világbajnokságra készülő Pars Krisztiánnak. Fotó: Unger Tamás

Az ifjúságiak 5 kilós szerével Szentivánszky Péter először jutott 77 méterig, éppen telibe találta a vonalat. Rába Dániel 70,77-dal végzett mögötte a második helyen. A nőknél a VEDAC-os Orbán Éva volt a legjobb 66,90 méterrel, Németh Zsolt és Németh László Dobó SE-s tanítványai közül Gyurátz Réka 64,32-dal a második, Banga Beatrix 58,06-dal negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!