A nyolcaddöntő után

2018.03.08. 10:43

Pochettino szerint többet érdemelt volna csapata

Elsősorban a kihagyott helyzetekben látja a Bajnokok Ligája kiesés okát Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino reacts on the touchline during the UEFA Champions League round of sixteen second leg football match between Tottenham Hotspur and Juventus at Wembley Stadium in London, on March 7, 2018. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON

Forrás: AFP/IKIMAGES

Fotó: Ian Kingston

A londoni együttes az idegenbeli 2-2-es döntetlen után hazai pályán 2-1-re kikapott a tavaly döntős Juventustól, így búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

„Három helyzetük volt, abból két gólt szereztek. Csalódott vagyok, mert mi rengeteg lehetőséget elhibáztunk, s ez a csapat többet érdemelt volna”

- jelentette ki a találkozó után az argentin mester. A Tottenham még az utolsó percben is hosszabbításra menthette volna az összecsapást, de Harry Kane fejese a kapufán csattant.

„Ez a Tottenham. Mindig megvannak az esélyeik, de a végén valami mindig hiányzik náluk” – fogalmazott a torinóiak védője, Giorgio Chiellini. Hozzátette, Davide Astori hétvégi halála miatt nem volt könnyű számukra az összecsapás, de végig nyugodtak tudtak maradni, s ez volt a kulcs.

„Tudtuk, hogy lesz lehetőségünk a gólszerzésre, s éltünk is a helyzeteinkkel. Astorinak ajánljuk ezt a győzelmet”

- összegezte a találkozót a védő.

„Ha a 180 percet nézzük, azt hiszem, megérdemelten jutottunk tovább. Az első félidőben csak szenvedtünk, de a cseréink kifizetődtek a második játékrészben” – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője.

A másik szerdai mérkőzésen a Manchester City hazai pályán 2-1-re kikapott a svájci Baseltől, ám így is magabiztosan, 5-2-es összesítéssel jutott negyeddöntőbe. Az angol csapat spanyol edzője, Josep Guardiola ennek ellenére egyáltalán nem volt elégedett játékosai teljesítményével.

„Az első félidő jó volt, a másodikban viszont elfelejtettünk támadni, elfelejtettünk játszani. Nem azért passzolunk ennyit, hogy járassuk a labdát, hanem azért, hogy eljussunk az ellenfelek kapujáig. Ma ebből semmit nem láttam, nagyon rosszak voltunk a második játékrészben” – kritizálta együttesét a szakember. A manchesteriek 36 veretlenül megvívott hazai összecsapás után kaptak ki, annak ellenére, hogy a játékosok BL-rekordot jelentő 978 sikeres passzt mutattak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában