Panhellen

2017.10.06. 12:32

Energiaital és kávé helyett

Káros adalékok, mellékhatások és egekbe szökő vérnyomás nélkül is felpörgethetjük magunkat. De mi köze ennek a görögdinnyéhez?

vaol.hu

 

Amerikai élsportolók már évek óta alkalmaznak egy természetes eredetű, engedélyezett (dopping- és mellékhatás-mentes) készítményt, ami nem csupán érezhetően kitolja a fáradságküszöböt, hanem növeli a fizikai erőt és csökkenti a mentális fáradtságot, miközben nem viszi fel a vérnyomást. Nincs benne cukor és mesterséges adalékok, mint az energiaitalokban, nem tartalmaz koffeint, taurint, sokak szerint mégis sokkal hatásosabb.

Hatékonysága annyira meggyőző, hogy a versenysport világából elterjedt először a hobbi sportolók, majd a fizikailag, szellemileg aktív életet élők körében is. Sokan a reggeli kávéjukat cserélték le rá, mások a délutáni mélypont elkerülése céljából isszák. Futás, súlyzós edzés, kerékpározás, küzdősport vagy bármilyen fizikai aktivitás előtt fogyasztva ma már az egyik legnépszerűbb energiaforrás, de fizikai munkához is alkalmazzák. Mi is ez a szuperanyag?

Amit nem tudtál a görögdinnyéről és az almasavról

A görögdinnyében található a citrullin nevű aminosav. A citrullin az arginin termelődés előanyaga, természetes úton növeli az arginin és az ornitin szintézisét. Ennek köszönhetően vérrel látja el az izmokat, növeli az erő szintjét és javítja a teljesítményt. Persze nem tudsz annyi görögdinnyét megenni, hogy érezd a citrullin pozitív hatását, de a jó hír az, hogy koncentrált formában is hozzá lehet jutni, táplálék-kiegészítőként. Ám a citrullin csak az érem egyik oldala…

A másik nagyágyú a malát, ismertebb nevén almasav, a gyümölcsök természetes alkotója. A malát ugrásszerűen beindítja az aerob anyagcserét és felgyorsítja a laktát újrahasznosítását. Ezáltal a malát alkalmazása csökkenti a fáradtság kiváltó okait.

Most jön a lényeg

A fentiekből kiderül, hogy a citrullin és a malát önmagában is hatékony energizáló, ám ennek a két anyagnak létezik egy speciális kombinációja, amit nemes egyszerűséggel citrullin-malát-nak (angolul citrulline-malate) hívnak. Ugyanezen néven többféle verzió is létezik, de az igazi a 2:1 arányú citrullin-malát. Ez egy fehér színű por, amit vízben elverve lehet fogyasztani. Felesleges aromákkal ízesíteni, hiszen önmagában is kellemes, hűsítő, citrusos íze van; olyasmi, mint a citromos limonádé cukor nélkül, csak nem olyan savanyú. Nyári melegben vagy sporttól felhevülve kifejezetten frissítő már az íze is, a hatás pedig felülmúlhatatlan.

Magyarországon is kapható tiszta citrullin-malát, Radical néven forgalmazza a Panhellen. Ma már egyre több hazai verseny- és hobbisportoló használja napi szinten. Ha több energiára, szellemi frissességre és kevesebb fáradságra vágysz, próbáld ki te is. A hab a tortán, hogy nem is drága: 100 adagos kiszerelésben 8000 Ft körüli áron már lehet kapni, tehát 1 adag kb. 80 Ft, ami egy kávéhoz képest sem sok, nem beszélve a több száz forintos energiaitalokról, energiazselékről.

Itt tudod beszerezni: Panhellen Radical

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában