hirdetés

2018.08.07. 18:20

Mit nyerhetsz a nyári leárazásokkal?

Kimondottan érdemes kihasználni a nyári akciókat, mivel rengeteget nyerhetünk velük. Nemcsak az adott szezonra szerezhetjük be a ruhatárunkat, ha nem maradunk le a kedvezményes hetekről, no és szem előtt tartunk pár bevált tippet.

Hosszú, akciós nyár

 

Ebben az évben különösen szerencsések vagyunk, ami a divatholmik kedvezményes árú vásárlását illeti. Míg 2017-ben június végén tették ki a boltok a 20 %, 30 %, majd később az 50 % táblákat, 2018-ban több üzlet belevágott a leértékelésbe már a nyár első hónapjának közepén. És mivel nem akarnak vevőket veszíteni, ilyenkor a konkurensek is hamarosan becsatlakoznak. Azaz a nyár első harmadában már akár be is vásárolhattunk a trendi holmikból.

Előfordulhat, hogy a plázákban, bevásárlóközpontokban levő butikokban ki is fogyott a készlet egyhamar. Főleg a legtöbbek által hordott méretben tűnnek el a ruhák, cipők igen gyorsan.

Épp ezért érdemes az online üzleteket felkeresni, mivel itt sokkal szélesebb a választék és nagyobb a készlet, így nem találkozunk a ‘már csak L-esben van’, ‘Kazincbarcikán még van az üzletünkben, félretetessük?’ mondatokkal.

 

Tiszavirág életű darabokat ne vegyünk

 

Ám még ha idén sok héten át viselhetjük is új kedvencünket, ne feledjük, nem éri meg olyan ruhába beruházni, ami jövőre már hordhatatlan lesz. Általában ilyenek az egy ötletre – ahogy a kreatív szakmában mondják: gegre – épülő, feltűnő, az utcákat váratlanul ellepő darabok, amelyekbe jövőre már mindenki beleun. A szellemes feliratos póló vagy a felvarrós farmedzseki erre remek példa. Ezek a 2017-es szezonban még nagyon működtek, idén szinte már senkin nem látni.

 

Az is intő jel, ha egy ruhából minden méret kinn árválkodik a vállfákon a leárazás legvégén is. Ha jó minőségű, hosszú életű darabokat veszünk, a környezetvédelemért is teszünk, mert nem növeljük a kis idő után kidobott ruhaszemét mennyiségét.

Nem nehéz az ‘örök darabokat’ felismerni. Ami már régóta bevált, mert stílusos és érdekes, ugyanakkor nem túl feltűnősködő, az a következő szezonban is felvehető lesz. A kiszakított térdű farmer, a motoros bőrdzseki, a matrózcsíkos, csónaknyakú felső, a sima fekete póló remek választás – és a sor még folytatható lenne.

Ez nem jelenti azt, hogyha beleszeretünk egy különös és trendi darabba, nem vehetjük meg. Például a színes, platformtalpú szandálok időről időre visszatérnek. Lehet, hogy el kell majd tennünk a szekrénybe, de pár év, és újra elővehetjük.

 

Tényleg olcsó a jóárasított?

 

És még egy tipp: alaposan vizsgáljuk meg az árcédulat, a neten pedig a kiírt árat. Attól, hogy kevesebbe kerül, még nem feltétlenül éri meg – az exkluzívabb márkáknál például az eredeti ár néha annyira magas, hogy a reális ár valójában az akciós.

Azért pedig ne vegyünk meg valamit, mert igazából nem jön be, de nagyon olcsó. A lényeg – ezzel a tanáccsal sokan komoly pénzt takaríthatnának meg -, hogy nézzük a valós értéket, és keressünk igazán jó, minőségi, márkás darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában