HIRDETÉS

2018.08.30. 06:00

Stresszoldás a jakuzziban

A jakuzzit nem hiába hívják sok helyen a nyugalom szigetének, a pezsgőfürdő ugyanis elképesztően magas hatásfokkal képes ellazítani minket a mindennapok után. Ezáltal legyen akármilyen stresszes, szürke, unalmas vagy feszült is az adott napunk, elegendő csak rágondolni arra, hogy elmerülhetünk egy nagy kád jakuzziban, és máris jobb lesz a kedvünk tőle.

Ha pedig gondolati szinten ennyire erős, akkor mire lehet képes fizikálisan?

Stresszoldás forró vízzel

A jakuzzi esetében a stresszoldást leginkább a forró víz jelenti, azonban messze nem csak ez idézi elő a teljes hatást! A forró víz mellett ugyanis a selymes ölelés, valamint az erős fúvó, illetve masszírozó hatás is képes nagyszerű stresszoldást előidézni azáltal, hogy ellazítják az izmokat, melyek a stressz hatásától képesek elképesztő mértékben megfeszülni, és fokozni a problémát. A jakuzzi tehát képes kívül és belül egyaránt megszabadítani minket a stresszt előidéző lelki terhektől, ezáltal ellazítással, illetve a fizikai görcsök feloldásával nagyszerű hatást érhetünk el. Sőt mi több, ha mindezt megtoldjuk néhány relaxációs technikával, a feszültségmentes pihenés és feltöltődés szinte garantált.

Illusztráció: pixabay.com

Stresszoldó gyakorlatok a jakuzziban

Ha jakuzziban szeretnénk alkalmazni a stresszoldást, abban az esetben érdemes lehet elsajátítani néhány Jacobson progresszív izomlazító módszerei közül, amelyek mindegyike azon alapul, hogy ha csökkentjük a stressz fizikai jeleit, akkor azzal együtt csökken a lelki nyomás is. A stresszes állapot ugyanis bizonyítottan fokozódik abban az esetben, ha izomgörcs áll be a házban, a vállban vagy a rekeszizmokban, így ezek javítása oldhatja a stresszt.

A Jacobson-féle progresszív izomlazító módszer lényege, hogy a forró vízben ülve, nagyon lassan és módszeresen feszítsük meg a nagyobb izomcsoportokat úgy, hogy néhány pillanattal később tudatosan ellazítsuk őket. A folyamatot minden esetben a kézzel kezdjük, hiszen itt látható és könnyen kontrollálható izomcsoportot találunk, amivel elsajátítható a technika lényege. A két kéz feszítését és elengedését követően jöhet a teljes kar, az arc, a nyak, a vállak, majd jöhet a törzs, ami mellett fontos külön venni a hasat, a feneket, majd végül a lábakat, amelyen felülről lefelé haladva minden izmon végig haladunk a lábfejig.

Mennyibe kerül? A jakuzzi árak megtalálhatók a drspa.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában