hirdetés

2018.08.16. 20:39

Szent Márton velünk él

Szombathely Szent Márton városa, örökségének méltó hordozója, gazdag kulturális és turisztikai együttműködések forrása. Szent Márton szellemi, épített és tárgyi örökségének XXI. századi újraértelmezése kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a segítés városában erősítse az egész Európában tisztelt szent szülővárosához való kötődést. Ez is a célja a NewPilgrimAge projektnek, amit Szombathely önkormányzata valósít meg további hat partnerrel.

 

A résztvevő négy országban (Magyarország, Szlovénia, Olaszország, Horvátország) a partnerszervezetek a Szent Márton kulturális útvonal mentén elhelyezkedő települések, valamint a tudományos, civil, kulturális és közigazgatási szférájának képviselői. A szombathelyi önkormányzatnak ez az első olyan nemzetközi projektje, amelyben vezető partneri szerepet tölt be. Ez kiemelt szerepkört jelent, a partneri kör koordinációját, a projekt szakmai és pénzügyi lebonyolítási feladatainak irányítását, továbbá felelősségvállalást a projekt egészének megvalósításáért. A projekt eddigi futamidejének egyik eredménye a Savaria Történelmi Karnevál 19 éves történetében először létrehozott önálló Szent Márton helyszín, ahol többek között fáklyás esti sétával, a Szent Márton templom falára vetített fényfestéssel és korabeli hadviselési bemutatóval várják a karneválozókat.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában