HIRDETÉS

2018.10.24. 14:27

Egy hőmegtartó képesség

Ebben a munkában főként épületek az érintettek, hiszen szigetelni legtöbbször azokat szokták, hogy a hőmérsékletet, minden évszakban megfelelően lehessen szabályozni a belső térben.

Ebben a munkában főként épületek az érintettek, hiszen szigetelni legtöbbször azokat szokták, hogy a hőmérsékletet, minden évszakban megfelelően lehessen szabályozni a belső térben. Többféle szigetelés is létezik, legnagyobb számban az épületeket szokták szigetelni, de előfordul hangszigetelés is, kazánok szigetelése, csővezetékek szigetelése, nedvesség elleni védelmi szigetelés, különböző folyadékok, valamint vizek elleni szigetelés is.

Mivel kell szembenéznie egy szigetelőnek?

 

A már felsoroltakban előforduló szigetelő fajtákat hajtja végre, vagyis nedvesség elleni, és hő, valamint hangszigetelést készít, ezeknek garantálja a védelmét, hiszen nem érheti őket olyan hatás, amely tönkretenné az anyagjukat. Hogy ezeket véghez tudja vinni, kell egy tervezetet készítenie az adott épületről vagy tárgyról stb., amely igényli a szigetelést. Az adott helyen végzi el a méréseket, és jegyzi fel az adatokat, valamint az anyag szükségletet, és felülvizsgálja azt a falfelületet -jelen esetben épületről van szó- amelyre a szigetelés kerülni fog, tehát az a célja ezzel, hogy megfelelően tudja elhelyezni a szigetelő anyagokat, vagy sem. Hibák esetén elsőre korrigálnia kell azokat, és biztosítani a kellő felületet. Ha nem hibás a szigetleni kívánt felület, akkor is egy kisebb javítási folyamatok át kell esnie, hogy minél jobban megmaradjon az anyag, tehát el kell távolítania a port, kisebb szennyeződéseket, melyek gátolnák a szigetelés tapadását. A ragaszót anyag legtöbbször kizárólag bitumen, ez kerül fel a falra, illetve a szigetelő anyagra, mely a helyükre a felületen. Helyükre téve, megfelelően mozgatva elősegíti a levegő kiszorítását, így hozzájárul a kiváló szigeteléshez. Más felületekre más technika is kell, ezek lehetnek részeleges, vagy teljes ragasztóanyaggal bevont felületek, melyek az anyag tapadását biztosítják. Ezeken kívül lehet még folyékony anyaggal is ragasztani, ezeket szórópisztolyokkal viszik fel. Természetesen a munkavégző folyamatosan egyeztet a megrendelővel, a vezetőjével, és munkatársaival a munkaállásáról. Hangszigetelés esetén a munkás egy, a hang elnyelésére szolgáló anyagot juttat az épület különböző területeire, például falak, padlók, mennyezetek részeibe ahol ezek kiváltják a megfelelő hatást. Fentebb említett tárgyakat is szigetelhet, hozzájut csatlakoznak a légkondicionáló berendezések, és a hűtőberendezések szigetelései is.

Hol kell dolgoznia?

A munkavégzés kizárólagosan azon a területen zajlik, főként külső, tehát nyitott területen, a szabadban, ahol az adott építkezés folyik. Munkaideje a megszabott heti öt munkanap, napi nyolc órában. Ennek megfelelően kell a munkát elvégeznie, de előfordulhat, hogy néha-néha becsúszik egy-egy túlóra is. A szigetelés legtöbbször a magasban történik, tehát fokozottan figyelni kell a balesetek elkerülésére. Ez közepesen nehéz fizikai munkának lett titulálva, melyben rengeteget kell mozogni, így gerinc panaszok jelentkezhetnek idővel a sok guggolás, állás, hajolás miatt. Figyelmesnek kell lenni, hiszen olyan anyagokkal dolgoznak melyek a testre nem, de a környezetre ártalmasak lehetnek, valamint igen gyúlékonyak. Amennyiben felkeltette a munka az érdeklődését, az alábbi linken találhat ajánlatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában