Hirdetés

2018.11.05. 14:53

Advent – az ünnepek előhírnöke

A karácsonyi ünnepkör kezdetét az advent jelenti. Egy szép koszorú, egy kedves meglepetés elindítja az ünnepi szezont az egész család számára.

Még ha nem is követed szigorúan a keresztény tradíciókat és a böjtöt sem tartod, akkor is érdemes karácsony közeledtével kicsit lelassulni és ráhangolódni az ünnepekre. Ne rohanj át az év utolsó hetein, szánj egy szabad délutánt az adventi készülődésre és garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz.

Mi is az advent?

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig tartó időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, az egyházi év kezdetét is jelenti.

Készítsd el saját adventi koszorúdat

Adventi időszak mindenki által legismertebb jelképe a koszorú, melynek eredete keresztény hagyományokon nyugszik. Leggyakrabban fenyőágból készült, kör alakú, 4 gyertyával díszített koszorú. Természetesen ez nem kőbe vésett szabály, készíthető akár textilből is, a díszítési lehetőségek száma pedig végtelen.

Ha nincs kedved egyedül nekiállni, keress a városodban egy adventi koszorú készítő workshopot, ahol profi segítséggel készítheted el otthonod díszét.

 

 

Adventi naptár, nem csak gyerekeknek

Az adventi kalendárium nem csak a gyerekek kiváltsága, készíthetsz adventi naptárt felnőtteknek is. Legyen az a szerelmed, vagy a legjobb barátod, egészen biztosan gyermeki kíváncsisággal fogja várni reggelente az újabb meglepetést. Adventi meglepetés inspirációt meríthetsz az élelmiszerüzletekben, kreatív hobbi boltokban, de nem kell bonyolult, időigényes dolgokban gondolkodnod.

Helyezz el 24 kis borítékban egy szem csokoládét egy kedves üzenet kíséretében, ragaszd fel egy képkeretre és már kész is vagy.

A gyerekek a legügyesebb mézeskalács díszítők

A mézeskalács íze és illata egyet jelent a karácsonyi hangulattal. Vond be a gyerekeket a sütésbe, mert egyszerű elkészíteni és a tészta megformázása, a kész mézeskalács díszítése szórakoztató kreatív program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szerezz be különféle formákat és díszítő kellékeket, hogy sokféle sütemény készüljön.

Esti séta az Adventi vásár fényei alatt

Mi, magyarok szerencsések vagyunk, mert a budapesti Adventi- és Karácsonyi vásár Európa egyik legszebb vására. A Vörösmarty tér ünneplőbe öltözik november elejétől december végéig. Szervezz egy randevút a legjobb barátoddal, igyál egy forró csokoládét és közben nézd végig a kézművesek, iparművészek standjait, ahol akár karácsonyi ajándékot is találhatsz szeretteidnek. Sötétedés után érkezz, hogy teljes fényében gyönyörködhess!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában