HIRDETÉS

2018.12.12. 08:36

Megszeretted a Black Friday kedvezményeit?

A hatalmas leértékelések napja – ami épp mögöttünk van – sokak számára nagy lehetőség, hogy beszerezzék a régóta vágyott értékeket. Nem véletlenül töretlen az esemény népszerűsége.

 

A karácsonyra ajándékot vásárlók kedvenc napja

Főleg hatalmas reklámkörítésének köszönheti a Fekete Péntek, hogy mindenki ilyenkor rohan, hogy beszerezze következő kedvenc telefonját, mosogatógépét vagy táskáját. Black Fridaykor tabletet például féláron is találunk. Az átlagos vevők egyébként kicsit többet költenek ajándékra ilyenkor, mint magukra.

A Black Friday – nem kimondottan meglepő módon – az USÁ-ból származik, és ott a ‘60-as évek óta rengeti meg évente egyszer az áruházakat. Ügyesen a karácsony előtti időszakra, illetve az ottani nagy családi ünnep, a Hálaadást követő ‘lazulós hétvégére’ tették ezt az akciós napot a kereskedők.

Hogy miért Fekete Péntek, mikor tudjuk, hogy semmi gyászos nincs a Black Friday akciók megjelenésében? Erre csak tippek vannak, többek közt, hogy a Hálaadást követő hatalmas gyalogos forgalom ‘feketéllett’ eredetileg ezen a napon.

Ez már szinte nemzeti ünnep

Amerikában eléggé komolyan veszik a Black Friday napját: szinte minden évben ekkor van messze a legnagyobb forgalom az üzletekben. Csak a karácsonyt megelőző szombat tudja megközelíteni, és néha beelőzni forgalom és bevétel szempontjából. Olyannyira kultikus a nap, amikor egymást érik a kedvezmények, hogy az USÁ-ban sok államban munkaszüneti napnak is nyilvánították.

Ettől idehaza még messze vagyunk, de mióta a Black Friday Magyarországon jelen van, a tülekedés és a webshopok megnövekedett forgalom miatti leállása nálunk is ismert. Nem csoda – szuper érzés, hogy úgy kapunk meg valamit, hogy közben rengeteget spórolhatunk. Ám ne feledjük, hogy ezt máskor is megtehetjük.

Ma már eléggé ismert idehaza például a Cyber Hétfő, ami épp ezt a pénteket követi, és az online kereskedők csalogatják ekkor a vevőket remek akciókkal. De lassan megelőzi mindkettő akciós napot a Kínából elstartolt Szinglik Napja.

A Fekete Pénteket a páratlan – 50, 40, 30 %-os leértékelések – miatt szeretjük leginkább. Ám kedvezményes kuponok és kedvezményes kódok segítségével a kuponoldalakon – például a Kuplio.hu oldalon – nem kimondottan nehéz ugyanilyen jó lehetőségeket találnunk. Méghozzá az év bármelyik napján és órájában.

Kis túlzással elég sok Fekete Péntek van az Alza internetes áruházban is egy évben. Az Alza Black Friday nélkül is kínál időről időre hatalmas leértékeléseket. No és nem kell éjfélkor sorban állnunk, vagy éppen a készlet kifogyásától tartanunk, hiszen nem évi egy óriási rohammal ‘takarítják ki’ az áruházat a vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában