HIRDETÉS

2019.03.19. 10:40

5 frappáns lakberendezési ötlet garzonodhoz

Egy igazán jól berendezett garzonban meg kell találjuk az egyensúlyt a hangulatos dekorációk használata és a helykihasználás között.

Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő tárolási lehetőségekről és a világításról is. Cikkünkben a Flatfy csapatát kérdeztük frappáns ötletekről garzonok berendezéséhez.

A Flatfy nemzetközi startup, amely jelenleg 37 országban segíti az ingatlankeresők mindennapjait. Termékük egy különleges keresőmotor, amely egy helyen gyűjt össze minden releváns ingatlanhirdetést az adott régióban. Oldalukon kereshetünk albérletet, eladó ingatlant, de akár szobát is. Szűrhetünk árra, négyzetméterre, szobaszámra és egyéb, általunk megadott kulcsszavakra.

De mégis milyen tippeket adtak nekünk a témában? Nézzük!

Ne kezeld a lakást egyetlen nagy területként!

Első lépésként beköltözés után fejben fogadd el, hogy nem kezelheted a lakást egyetlen nyitott területként. Kisebb zónákat, sarkokat kell kialakítanod annak érdekében, hogy a területet hatékonyan fel tudd használni és, hogy ezáltal nagyobbnak érezd a területet, mint amekkora valójában. Elválasztóként használj bútordarabokat, mint például a könyvespolc, az asztal, a kanapé, vagy a szekrény. Emellett akár függönyt is használhatsz kisebb területek leválasztásához.

Válassz megfelelő méretű bútordarabokat!

Azt gondolnád, ha garzonról van szó, minél kisebb egy bútordarab, annál jobb. Hát, ez nem feltétlenül van így. Nagyon kellemetlen összhatást kelthet, ha túl nagy, vagy túl kicsi bútort választasz. Általánosságban, egy nagy belmagasságú garzonban például érdemes magas, de keskeny bútordarabokat választani. Emellett jól kihasználhatod a szem fölé eső területeket is tárolási célból.

Próbáld meg elrejteni az ágyat!

Ha garzonlakás berendezéséről van szó, általános tipp az ágy elrejtése. Több megoldás is létezik erre. Átalakíthatod például napközbenre az ágyad valami teljesen mássá, például használhatod kanapéként. Érdemes továbbá néhány polcot, kisebb szekrényt az ágy köré elhelyezni, hogy ezzel is leválaszd az alvóterületet.

Semleges falszínek előnyben!

A Flatfy csapata különösen kiemelte, hogy semleges falszínek használatát javasolják, színes bútorokkal kombinálva. Ezt pedig azzal indokolták, hogy az élénk, sötétebb színek sokszor túl soknak hatnak egy kisméretű lakásban. Ha a fent javasoltak alapján kisebb, egymástól elválasztott területeket alakítasz ki a lakásban, érdemes ezeknek a területeknek egy-egy saját színt adni. Az alvósarokban dominálhat például a bézs, a dolgozósarokban pedig a barack.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában