HIRDETÉS

2019.05.15. 14:35

Mi alapján válasszunk power bank-et?

A power bank, azaz a vésztöltő, egy olyan tartozék, amire az okostelefonok, tabletek korában mindenkinek szüksége lehet, ha épp nincs nálunk töltő, vagy nem tudjuk bedugni egyetlen aljzatba sem.

Ezért tehát nem is az a kérdés, hogy szükségünk van-e power bank-re, hanem, hogy milyen kell nekünk. Ugyanis a telefon bármikor lemerülhet, és könnyen előfordulhat, hogy sokáig nem tudjuk tölteni. Ez mondjuk egy repülőút vagy autóút során kellemetlen lehet, ezért hosszabb utazásokra mindenképp javasolt, hogy legyen nálunk egy vésztöltő.

Kapacitás

Ezért rögtön az első tulajdonsága, ami számít egy vésztöltőnek, vagyis egy hordozható, külső akkumulátornak, az a kapacitása. Azaz a power bank feltöltése után hányszor lehet újra feltölteni, vagy gyorstölteni például egy mobilt. Vagyis mennyi energia tárolására képes.

A milliamper (mAh) a mértékegység, amire figyelnünk kell. Minél nagyobb, annál több energiát képes tárolni magában. Nézzük meg, hogy a feltöltendő eszközünknek mekkora az akkumulátor kapacitása. Ha elosztjuk egymással a kettőt, megkapjuk, hogy nagyjából hányszor tudjuk vele feltölteni a telefonunkat (a power bank egyszeri feltöltésével). Ha háromszor fel tudjuk vele tölteni az akksit, az már jónak számít.

 

Csatlakozók

A power bank kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy milyen és hány kimeneti csatlakozója van. Ha már van kettő is rajta, az nagyon jó, mert ez azt jelenti, hogy egyszerre akár két eszközt is csatlakoztathatunk hozzá. Egy pedig minimum kell, hogy legyen rajta.

Nagyon fontos, hogy az USB kimenetel egy dolog. Ne felejtsük el, hogy olyan kábelre lesz szükségünk, aminek egyik vége USB-s, míg a másiknak olyannak kell lennie, amilyen a töltendő eszközünk kimenetele, azaz, milyen a kábeltöltő hozzá. Tehát, ha van power bank-ünk, mindig legyen nálunk megfelelő kábel is hozzá.

Minőség, ár, élettartam

Olcsó és bóvli töltőt nem szabad venni. A középkategóriások már jól bírják, nem melegszenek át, lítiumos akkumulátoruk van, és nem tart sokáig feltölteni őket.

A jó minőség magasabb árral jár együtt, de megéri beruházni rá. Pár ezertől néhány tízezer forintig már nagyon sok fajtából választhatunk. A power bank-hez adnak kábelt, amit bedughatunk konnektorba és így töltődik fel, vagy a számítógéphez csatlakoztathatjuk, esetleg napelemes burkolata van, így napfénnyel is feltölthetjük. Ez igazán hasznos, ha például kirándulunk vagy napozunk a parton a ragyogó napsütésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában